Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης : Είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Σωματείων

 Σε επικοινωνία μου με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σταμπουλίδη ζήτησα την έκδοση εγκυκλίου για την λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Συγκεκριμένα, μετέφερα την ανησυχία των προεδρείων και των μελών των Συλλόγων για την έναρξη των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων των Πολιτιστικών Συλλόγων.
Υπάρχει αναγκαιότητα να υπάρξουν σαφείς οδηγίες προς όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, καθώς στις περισσότερες φορές τα μαθήματα και η διδασκαλία των παραδοσιακών χορών απαιτούν επαφή και μικρές αποστάσεις.
Είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Σωματείων, τα οποία αποτελούν το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής παράδοσης, κρατώντας τα ήθη και τα έθιμα ζωντανά μέσα από την δράση και το έργο τους.
Παράλληλα, επανάφερα εκ νέου και το ζήτημα της χρηματοδότησης των Πολιτιστικών Σωματείων και των Συλλόγων, οι οποίοι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν πραγματοποίησαν φέτος το καλοκαίρι τους καθιερωμένους χορούς και τις εκδηλώσεις τους, τα οποία αποτελούν την κύρια πηγή των εσόδων τους.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ: https://stamenitis.gr/politistikoi-syllogoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου