Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον Μπόρις Τζόνσον απευθύνει το Ευρωκοινοβούλιο, με την Εύα Καϊλή να αναλαμβάνει δράση μαζί με 29 Ευρωβουλευτές από όλη την ΕΕ

 

Οι Ευρωβουλευτές συμφώνησαν διακομματικά, να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να ασκήσουν πίεση στο Βρετανικό μουσείο να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ενόψει και του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 2021. Στην επιστολή οι 30 ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι μια νομοθετική πρωτοβουλία της Βρετανικής Κυβέρνησης, θα δώσει ένα μήνυμα καλής θέλησης προς όλη την ΕΕ, και θα επιβεβαιώσει τις θερμές σχέσεις Ευρώπης – ΗΒ, ενόψει των καταληκτικών συνομιλιών για το Brexit.


Η επιστολή των Ευρωβουλευτών συνέπεσε χρονικά και με αντίστοιχη επιστολή 18 μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου, που ζητούν από τον Βρετανό πρωθυπουργό να σεβαστεί το δίκαιο αίτημα των Ελλήνων για επαναπατρισμό των μαρμάρων που εκλάπησαν κατά την Οθωμανική κατοχή. Το θέμα των επιστολών έχει πάρει δημοσιότητα στη Βρετανία, με την Daily telegraph και την Inews να κάνουν αναφορά στο θέμα. 
https://inews.co.uk/news/world/elgin-marbles-greece-eu-boris-johnson-12-countries-return-755399
 
Μπορείτε να δείτε την επιστολή των Ευρωβουλευτών εδώ και των μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου