Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Αντίστροφη μέτρηση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Τον Ιανουάριο στην Ελλάδα το εμβόλιο - Ειδική ομάδα για τη  διανομή του | Έθνος


H Ελλάδα θα λάβει πάνω από 25 εκατ. δόσεις

Θετικές είναι οι εξελίξεις σε ιατρικό επίπεδο. Το εμβόλιο για τον κορονοϊό αναμένεται να έρθει σε 60 ημέρες στην Ελλάδα, ενώ η χώρα μετρά μεγάλη διασπορά στα κρούσματα από κορονωϊό και στα νοσοκομεία οι γιατροί δίνουν μάχη σε συνθήκες που παραπέμπουν σε πόλεμο. Τα αισιόδοξα σενάρια θέλουν οι πρώτοι εμβολιασμοί να γίνονται σε 500.000 πολίτες τον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι αρχηγοί των κομμάτων, αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο σε μια κίνηση συμβολισμού, αλλά και ουσίας καθώς τα fake news και οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν.

Επί του παρόντος έτοιμο είναι το εμβόλιο της Pfizer και αναμένεται να ακολουθήσουν αυτά της Moderna και της AstraZeneca.

H Ελλάδα θα λάβει πάνω από 25 εκατ. δόσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, όπως έχει επισημάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη για τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

«Θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου, μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου