Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Νέα αστυνομικά οχήματα για την Πέλλα - Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας ενισχύεται με 9 νέα αστυνομικά οχήματα από το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε επικοινωνία του με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ενημερώθηκε ότι τα οχήματα θα διατεθούν ως εξής:

1 στο ΑΤ Έδεσσας,

1 στο ΑΤ Πέλλας,

1 στο ΑΤ Αλμωπίας,

1 στο ΑΤ Σκύδρας,

3 στο ΤΣΦ Αλμωπίας,

1 για την Τροχαία Έδεσσας και

1 για την Τροχαία Γιαννιτσών.

Τα οχήματα έχουν ήδη ξεκινήσει να παραλαμβάνονται.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα της ΕΛΑΣ, το οποίο αφορά αναγκαίο υλικό για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση του Σώματος, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε παραμεληθεί με ευθύνη αλλά και βούληση της προηγούμενης Κυβέρνησης. Το πρόγραμμα αφορά την προμήθεια 675 περιπολικών οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρων γιλέκων και μεγάλο αριθμό ατομικών εφοδίων και λοιπού τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού. Ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 31 εκ. ευρώ και καλύπτεται από προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού 2020.

Ο Λάκη Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη κιόλας επαφή μου με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Μ. Καραμαλάκη στις 27-09-2019 είχα μεταφέρει τις ανάγκες των αστυνομικών μονάδων της Πέλλας, με έμφαση στα οχήματα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σε συνάντησή μου στις 27-08-2020 με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, στον οποίο έθεσα εκ νέου το θέμα, με διαβεβαίωσε ότι όλες οι ελλείψεις θα καλυφθούν άμεσα.

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Υπουργό, τον ευχαρίστησα για την άμεση ανταπόκρισή του και με ενημέρωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραληφθούν και αλεξίσφαιρα γιλέκα για το προσωπικό των μονάδων της Πέλλας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου