Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΔΕΣΣΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

Προς :Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων       κ. Ιωάννη Βρούτση        Αθήνα                                               

    Κοιν.: κ. Γεώργιο Καρασμάνη          βουλευτή Ν. Πέλλας  

              κ. Διονύσιο  Σταμενίτη           βουλευτή Ν. Πέλλας

              κ. Βασίλειο Βασιλειάδη         βουλευτή Ν. Πέλλας                                                                                     

              κ. Θεοδώρα Τζάκρη                βουλευτή Ν. Πέλλας                                                                      

 κ. Υπουργέ

 Εδώ και καιρό οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων του νομού Πέλλας και τα σωματεία των εργαζομένων

σε μεταποιητικές Βιομηχανίες όπως κονσερβοποιία, διαλογητήρια, ψυγεία, συσκευαστήρια κ.λ.π. που εργάζονται μόνο κατά τους θερινούς μήνες, σας έχουν καταθέσει αίτημα για οικονομική στήριξη των εργαζομένων του κλάδου.

Σας αποστέλλουμε εκ νέου το αίτημα καθώς οι εργαζόμενοι του κλάδου  δεν έτυχαν καμίας ευνοϊκής ρύθμισης και είναι  σήμερα σε δεινή θέση, αντιμετωπίζοντας  πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Σας θυμίζουμε ότι μέσα στις συνθήκες τις πανδημίας του κορονοϊού πολλοί εποχιακοί εργαζόμενοι  έχασαν μεροκάματα  προκειμένου να μην γίνει διασπορά του ιού.

Οι δυο μεγαλύτερες επιχείρησης που απασχολούν και τον μεγαλύτερο αριθμό  εποχιακών εργατών στον Νομό μας με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μπήκαν σε αναστολή λειτουργίας 14 ημερών, που σημαίνει για τους εργαζομένους απώλεια ημερομίσθιων και ενσήμων. Ταυτόχρονα όπως γνωρίζετε η φετινή χρονιά υπήρξε καταστροφική λόγω των παγετών, των χαλαζοπτώσεων και των ακραίων γενικά καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα εργοστάσια να μη καταφέρουν να συμπληρώσουν το όριο των 100 ημερομισθίων για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις εργαζομένων που δεν καταφέρνουν να μαζέψουν ούτε τα 50 ένσημα που απαιτούνται για τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας.

 

 Για τους λόγους αυτούς ζητάμε :

 

-          Να υπάρξει συμπληρωματική διάταξη για τους εργαζόμενους που έχουν αποκλειστεί από κάθε μέτρο οικονομικής ενίσχυσης ώστε να λάβουν επίδομα ανεργίας με   μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων από 100 σε 50.

-          Την ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  όλων των εργαζομένων του κλάδου που δεν μπόρεσαν  να συμπληρώσουν 50 ημέρες εργασίας  αλλά είναι αποδεδειγμένα εργαζόμενοι του κλάδου τουλάχιστον για τα 3 τελευταία έτη και το 2020 έχουν τουλάχιστον 40 ημερομίσθια.

Η υλοποίηση των αιτημάτων που σας επισυνάπτουμε είναι η μόνη ελπίδα για να εξασφαλίσουν οι παραπάνω αναφερόμενοι εργαζόμενοι ένα πενιχρό εισόδημα, το οποίο θα  επιτρέψει να ζήσουν το επόμενο διάστημα.

Ευελπιστούμε ότι την ύστατη στιγμή θα δείτε την αδικία αυτή και θα τη διορθώσετε. Είμαστε λοιπόν εν αναμονή των δικών σας ενεργειών .

 

Από τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων του Νομού Πέλλας:

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ ΠΕ  ΠΕΛΛΑΣ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΔΕΣΣΑΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου