Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Λάκη Βασιλειάδη για τις δηλώσεις Καραμανλή και Τζιτζικώστα για τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα

 

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής, σε σημερινή συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του άξονα Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα είναι στις προτάσεις της Ελλάδας για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης.Επιβεβαιώνεται έτσι η πληροφορία που μετέφερε στο Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη πριν μερικές ημέρες ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης για προτεραιότητα του έργου στην Ελληνική πρόταση προς την Κομισιόν.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός σήμερα, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, τα δύο έργα, τμήμα Μαυροβούνι-Έδεσσα και παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, αρμοδιότητας του Υπουργείου και της Περιφέρειας αντίστοιχα, προτείνεται να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης ως ένα ενιαίο έργο. Επανέλαβε μάλιστα ότι το σημαντικότερο θέμα είναι να έχεις τα χρήματα, πριν τις εξαγγελίες.

Από την αρχή της θητείας του ο Λάκης Βασιλειάδης προσπάθησε από τη μεριά του να εντοπίσει όλα τα λάθη και τις παραλείψεις και να κινητοποιήσει τους αρμόδιους ώστε, με συνέπεια και μεθοδικότητα, να επέλθει ένα θετικό αποτέλεσμα. Με Επίκαιρη Ερώτησή του τον Νοέμβριο του 2019 έφερε το θέμα στη Βουλή όπου φάνηκε ότι το έργο δεν ήταν ώριμο μελετητικά, ενώ η χρηματοδότησή του δεν είχε εξασφαλιστεί ούτε από εθνικούς ούτε από ευρωπαϊκούς πόρους.

Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και του Λάκη Βασιλειάδη, με επιστολές αλλά και συναντήσεις, στη πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς των Υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομικών αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αποδείχθηκε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε σαφή σχεδιασμό για την υλοποίηση του έργου. Οι απαραίτητες μελέτες ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το έργο χαρακτηρίστηκε και εθνικής σημασίας.

Η σημερινή εξέλιξη λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η οριστική ένταξή του, μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα σημαίνει την εξασφάλιση και της χρηματοδότησης, μετά την μελετητική ωριμότητα, του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου