Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Δ. Σταμενίτης: «Δια στόματος Υπουργού Υποδομών&Μεταφορών ο δρόμος Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα στις προτάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης »

 

Τη σημερινή δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή αναφορικά με τη δημιουργία του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσας σχολίασε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

«Μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση η σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή ότι το Υπουργείο έχει κάνει επίσημα πρόταση για ένταξη της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα στο Ταμείο Ανάκαμψης

ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Όπως τόνισε ο Υπουργός προκειμένου να ολοκληρωθεί ο δρόμος χρειάζεται να γίνουν δυο έργα. Το πρώτο αφορά, όπως γνωρίζουμε, στις παρακάμψεις της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών και είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας και το δεύτερο το τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα, που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία έχουν προταθεί επίσημα για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν από τα πιο επίσημα χείλη, η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης, η οποία είναι να μπει σε τροχιά υλοποίησης το πολύπαθο αυτό έργο και επιτέλους οι πολίτες της Πέλλας να έχουμε πρόσβαση σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα μας συνδέει με τη Θεσσαλονίκη, με ταχύτητα και ασφάλεια.

Αποδεικνύεται ότι η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιείται βήμα βήμα, με σχεδιασμό και συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών ώστε ο δρόμος Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα να πάρει σάρκα και οστά. Με τις σημερινές δηλώσεις γίνεται πλέον καθαρό και στον κάθε δύσπιστο, ότι το εν λόγω έργο αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και περιλαμβάνεται στα κεντρικά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν. Σε όσους αμφισβητούν την αποδεδειγμένη βούληση της Κυβέρνησης, εμείς απαντάμε με πράξεις, θέτοντας τις βάσεις ώστε ο Νομός Πέλλας να βγει επιτέλους από τη συγκοινωνιακή απομόνωση.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η μεγάλη επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελληνικής Κυβέρνησης να εξασφαλίσουν για τη χώρα 32 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, μας δίνουν σήμερα τη δυνατότητα να μπορούμε να σχεδιάζουμε έργα που είχαν προβλήματα χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό και ο Νομός μας παίρνει το μερίδιο που του αναλογεί. Έτσι λοιπόν, σήμερα είμαστε σε θέση να συζητάμε και να προγραμματίζουμε για τον τόπο μας έργα πνοής, όπως ο δρόμος αλλά και το Φράγμα του Αλμωπαίου καθώς και άλλα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη αλλά και στην εξωστρέφεια του. Είναι καιρός ο Νομός Πέλλας να προχωρήσει μπροστά και ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση και ο σχεδιασμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου