Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ Γιάννης Σηφάκης

Η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει την υφαρπαγή των Λουτρών Πόζαρ από τον Δήμο Αλμωπίας και ότι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από αυτά

Αναγκαία η άμεση αντίδραση του Δήμου Αλμωπίας, της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και όλων των φορέων και πολιτών της Αλμωπίας και της Πέλλας για την αποτροπή της αδιανόητης αυτής εξέλιξης
Στόχος της ΝΔ η Διοίκηση όλων των Ιαματικών Πηγών κεντρικά στην Αθήνα απο «ημετέρους», η απαξίωση τους και στο βάθος το ξεπούλημα κοψοχρονιά της διαχείριση τους σε «δικά» τους συμφέροντα. Και χωρίς καμιά αποζημίωση στον Δήμο από τον οποίο αφαιρούν τον αναπτυξιακό πόρο και έσοδα.
Ομόφωνα ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ( ΣΔΙΠΕ) απέρριψε το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης καταγγέλοντας ότι «πλήττει άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προκρίνει ένα ακραία αντι-αναπτυξιακό και μη βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων που στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό και οδηγεί σε υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Η Ανώνυμη Κρατική Εταιρία που θέλει να ιδρύσει το σχέδιο Νόμου ( με πρότυπα χειρότερα και από του ΤΑΙΠΕΔ) είναι σαφές ότι θα στελεχωθεί με τις γνωστές πρακτικές των ημετέρων και του πελατειακού κράτους. Με κρατικά χρήματα και την περιουσία των Δήμων ( που υφαρπάζουν χωρις καν αποζημίωση) η κυβέρνηση θέλει να κάνει «μπίζνες».
Η υφαρπαγή αφορά και ότι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω απο τις ιαματικές πηγές(!!!).
Καλούμε της Αντιπεριφέρεια Πέλλας , τον Δήμο Αλμωπίας για τα Λουτρά Πόζαρ, τον Δήμο Σκύδρας για τα Λουτρά Λουτροχωρίου, τους επαγγελματικούς φορείς που σχετίζονται με τα Λουτρά Πόζαρ ( ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιάτορες κ.α.) , τους φορείς της Πέλλας να αντιδράσουν άμεσα καταγγέλοντας το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης.
Ιδιαίτερα για τα Λουτρά Πόζαρ που αποτελούν βασικό αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο της Αλμωπίας αλλά και όλης της Πέλλας, έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τουριστικό πόλο με εκατομμύρια επισκέπτες που σχετίζεται με πολύ σημαντικό τμήμα της οικονομίας της περιοχής η υφαρπαγή τους από τον Δήμο Αλμωπίας και την τοπική διαχείριση θα αποτελέσει «έγκλημα» πρώτου μεγέθους που θα παρασύρει όποιους δεν κάνουν ότι μπορούν για να αποτραπεί.
H τοπική αυτοδιοίκηση στην Αλμωπία έκανε διαχρονικά (παρά την κριτική που μπορεί να κάνει κανείς για τις αδυναμίες στελέχωσης σε επίπεδο management- marketing και το αν εκμεταλλεύτηκε όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν για την ανάπτυξη τους) σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και ανάδειξη των Λουτρών Πόζαρ. Οι ιδιώτες ( κυρίως τοπικοί) επιχειρηματίες και οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις στο Λουτράκι και την Όρμα συνεισέφεραν επίσης σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στο τοπικό ΑΕΠ ( βασισμένοι στην Δημοτική διαχείριση των Λουτρών Πόζαρ). Αποτελεί «έγκλημα» και μεγάλη αδικία για όλη την περιοχή η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποξενωθεί η τοπική κοινωνία από την διαχείριση τους.
Αυτοί, όπως πάνε, δεν πρόκειται να αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα..

1 σχόλιο:

  1. Η απληστία πληρώνεται (έχει ο καιρός γυρίσματα). Σκεφτείτε το σπάσιμο την μικρής εξωτερικής πισίνας πάνω από την μεγάλη εξωτερική με τον καταρράκτη; Γιατί το κάνατε; Με ποιο δικαίωμα σπάσατε και καταστρέψατε μια παραδοσιακή πισίνα που είχε κατασκευαστεί με μεράκι από τους παλαιότερους; Δεν έφτανε το ότι είχατε εκτρέψει την παροχή της και την είχατε στεγνώσει; Ποιο ήταν το κίνητρό σας; Τα δύο ευρώ παραπάνω που θα βγάζατε από κάποιον ο οποίος θα επέλεγε να μπει σε αυτήν, αντί της πιο μεγάλης εξωτερικής; Επίσης η θέσπιση του 2ευρου για την είσοδο στην πιο κάτω μεγάλη πισίνα τι παροχές έδινε σε αυτούς που την χρησιμοποιούσαν μέχρι τότε δωρεάν; Τα βρώμικα αποδητήρια και τις βρωμικες τουαλέτες; Σας δόθηκε ένας τόσο αγνός και όμορφος φυσικός πλούτος και τον διαχειριστήκατε με απληστία και καταστροφή, σε σημείο που πολλοί επισκέπτες σας αρνούνται να επισκεφτούν τα λουτρά για να μην βλέπουν αυτή την άπληστη και καταστροφική διαχείριση. Και τα λουτρά και ο τοπικός εμπορικός παράγοντας έχασε από αυτές τις συμπεριφορές. Κυνηγάτε το 2ευρω και χάνετε το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή