Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Θετική εξέλιξη για τα ελληνικά προϊόντα η αναστολη των δασμών ως 25% στις ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ

 Όπως ανακοίνωσαν χθες σε κοινό δελτίο τύπου οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου (αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και ο κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης (μέλος της Επιτροπής Γεωργίας) επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Joe Biden και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ursula von der Leyen, για την κατάργηση των δασμών ως 25% στις ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ.

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τις ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ. Για το Νομό Πέλλας μάλιστα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς σημαντικό ποσοστό των εξαγωγών του μεταποιημένου ροδάκινου διοχετεύεται στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν θα υπόκειται σε πρόσθετους δασμούς και συνεπώς η τιμή του θα είναι ανταγωνιστική στην εγχώρια αγορά των ΗΠΑ.
Παράλληλα, προκύπτουν και σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς, καθώς το βιομηχανικό ροδάκινο, που αποτελεί την πρώτη ύλη, θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό με όσα θετικά αυτό συνεπάγεται για τη ζήτηση και το ύψος της τιμής του.
Αποδεικνύεται ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέδωσαν καρπούς.
Εδώ μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου των δύο Ευρωβουλευτών: https://asimakopoulou.gr/d-t-thetiki-exelixi-gia-tis.../
Εδώ μπορείτε να δείτε τη δήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα αγγλικά: https://ec.europa.eu/.../pres.../detail/el/statement_21_1048

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου