Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣΗΣ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ

·    ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΚΑΙ

·  ΘΑ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΘΟΎΝ ΟΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Ο πρώην Υπουργός ακόμη: ·

·         ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ

·         ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑΕπικοινωνία και διεξοδική συζήτηση είχαν την Παρασκευή ο Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης, πάνω σε σειρά σημαντικών θεμάτων.


✅Κατ’αρχήντέθηκετοζήτηματωνπρογραμμάτωνστήριξηςεπιχειρήσεωνκαιεργαζομένωνπουέχουνπληγείαπότηνπανδημίακαι, μεδεδομένοασφαλώςότιηΚυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα και μέχρι τώρα έχει διαθέσει περισσότερα από 30 δις σε ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυσή τους. Εστιάζοντας στο μέτρο που ψηφίστηκε προ εικοσαημέρου με το Νομοσχέδιο περί Απογραφής και δίνει τη δυνατότητα, με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, να δοθεί στις επιχειρήσεις ενίσχυση με τη μορφή επιδότησης των πάγιων δαπανών τους.

✅ΟΓιώργοςΚαρασμάνης, όπωςακριβώςείχεκάνεικαιαπότοΒήματηςΒουλής, ζήτησεαπότονΥπουργό, στηναπόφασηαυτήνασυμπεριληφθούν

🔸οι επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και εκείνες που δραστηριοποιούνται

🔸στα χιονοδρομικά κέντρα και

🔸στις ιαματικές πηγές, όπως αντίστοιχα

🔹το Καϊμακτσαλάν και

🔹τα Λουτρά Πόζαρ (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, λιανεμπόριο κλπ), που από τον περασμένο Μάρτη είναι κλειστές και μέχρι σήμερα δεν έχουν επωφεληθεί από τα μέτρα ούτε ένα ευρώ.

✅Καιστονπροσδιορισμότωνεπιλέξιμωνδαπανών, ναληφθούνυπόψηοιιδιαίτεραδυσμενείςσυνθήκεςγιατησυντήρησήτουςακόμηκαιότανδενλειτουργούν–όπωςκαιμέχρισήμερα.

Ο κ. Σκυλακάκης αναγνώρισε το πρόβλημα, και διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα συμπεριληφθούν στην απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί για την επιδότηση των πάγιων δαπανών τους.

✅Ακόμη, οπρώηνΥπουργός, επανέλαβετοαίτημάτουγιαστήριξητωνπαραδοσιακώνκαφενείων τα οποία, εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατόν να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται για ένταξή τους στα σχετικά προγράμματα, και δεν έχουν επωφεληθεί και αυτά από κανένα μέτρο στήριξης.

✅ΟΓιώργοςΚαρασμάνηςεπανήλθεπιεστικάκαιστοθέματωναποζημιώσεων των ροδακινοπαραγωγών, και

πήρε από τον Υπουργό τη διαβεβαίωση ότι κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει για όσους παραγωγούς έχουν εισπράξει την επιστρεπτέα προκαταβολή.

✅Και, παράλληλαζήτησεαπότονΥπουργό, ταχρήματααυτάπουπροορίζονταιγιααποζημιώσεις μέσω de minimis να δοθούν στον ΕΛΓΑ, για να μην επαναληφθούν οι τραγελαφικές και απαράδεκτες καταστάσεις που βίωσαν οι παραγωγοί το 2017 και το 2018, και οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν επιτέλους τις πραγματικές αποζημιώσεις που δικαιούνται.

✅Τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να συνεχιστούν οι μεθοδεύσεις και οι πρακτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης που τα έκανε κυριολεκτικά "μαντάρα"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου