Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Με απόφαση κυβέρνησης ΝΔ η Έδεσσα αποκτά ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τρία νέα έργα ΣΔΙΤ, τα οποία εισηγήθηκε ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, εγκρίθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Για την Κεντρική Μακεδονία προβλέπεται η κατασκευή τριών νέων Δικαστικών Μεγάρων στις Σέρρες, στην Έδεσσα και στο Κιλκίς, καθώς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δήλωση μου:
"Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που τα σημαντικά έργα υποδομών για το Νομό Πέλλας μπαίνουν σε μια σειρά. Με την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας η πόλη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Έδεσσας, το οποίο υλοποιείται.
Επειδή τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες προσπαθειών που επιχειρούν να οικειοποιηθούν τη σημαντική αυτή εξέλιξη, είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και οι ηγεσίες των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Υποδομών & Μεταφορών αποφάσισαν και προχώρησαν στη διόρθωση της λάθους απόφασης και του παράλογου σχεδιασμού, προεκλογικού χαρακτήρα, της προηγουμένης κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία είχε συνδέσει την τύχη και την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας με την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου του Ηρακλείου.
Αισιοδοξούμε και εργαζόμαστε ώστε στη δεύτερη φάση των έργων να περιλαμβάνεται και το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, ένα έργο ώριμο, το οποίο όπως έχω δηλώσει ενταφιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος".
Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ: https://stamenitis.gr/dikastiko_edessa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου