Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη Πυροσβεστικής – Στόχος η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και η Πρόληψη

 Εθιμοτυπική επίσκεψη και συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

κ. Δάνης Τζαμτζής με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας Γιώτη Ζώη, στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αλληλο-ενημέρωση για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών και πυρκαγιών. Δεδομένης της υγειονομικής κρίσης συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα συνεργασιών μεταξύ της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής. Ακόμη, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021 που ξεκινά σε λίγες ημέρες εντός του Απριλίου.

 

Ειδικότερο θέμα της συνάντησης ήταν οι πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στη Λίμνη Βεγορίτιδα που αποτελούν ένα οικολογικό έγκλημα το οποίο χρειάζεται να λάβει τέλος, με τους υπεύθυνους να λογοδοτούν στην Ελληνική δικαιοσύνη. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε τη δημιουργία ενός Κλιμάκιου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρατηρητηρίου, σε κατάλληλο σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης, ώστε να είναι εφικτή η καλύτερη φύλαξη της περιοχής. Όπως επισήμανε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, για τη λειτουργία του κλιμάκιου ο Δήμος Έδεσσας προτίθεται να παραχώρηση χώρο  και μπορεί να υπάρξει και συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και Πυροσβεστικών υπηρεσιών. Ο τοπικός επιχειρησιακός μηχανισμός παραμένει πάντοτε σε ηλό επίπεδο ετοιμότητας και σε αυτό συμβάλλουν τα στελέχη, που εργάζονται πάντοτε με αίσθημα ευθύνης και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Επενδύουμε στην πρόληψη που η εμπειρία δείχνει ότι είναι η καλύτερη πρακτική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών όταν συμβούν».    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου