Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ομιλία Δ. Σταμενίτη στο ν/σ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

 

 Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επι του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο "Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα - Μικροκινητικότητα - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών".

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Βουλευτής Πέλλας έκανε αναφορά στα γεγονότα των τελευταίων ημερών τονίζοντας ότι: «Τον τελευταίο χρόνο η πανδημική κρίση δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Η κοινωνία βρίσκεται ομολογουμένως και δικαιολογημένα σε οριακό σημείο. Το χρέος όλων μας, των πολιτικών δυνάμεων, είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνουν οι Έλληνες πολίτες, να προασπίσουμε την ενότητα και να δώσουμε το μήνυμα ότι μπορούμε γρήγορα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, που έφερε μαζί της η εμφάνιση και η εξάπλωση του κορωνοϊου» και συνέχισε λέγοντας πως: «Ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και εμείς οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είμαστε εδώ για να προστατέψουμε την κοινωνία και να προστατέψουμε τους πολίτες, και να εγγυηθούμε την ενότητα. Να κάνουμε αυτά, για τα οποία μας επέλεξε και μας τίμησε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019».

Περνώντας στο σχολιασμό και την ανάλυση του νομοσχεδίου ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία με σκοπό την οργανωμένη ρύθμιση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην κινητικότητα και στην μικροκινητικότητα στον αστικό ιστό. Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη το μεγαλύτερο μέρος του το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα των κοινωνικών αναγκών που με το πέρασμα του χρόνου είτε διαφοροποιούνται είτε αυξάνονται καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο τρόπος που κινούμαστε στις πόλεις αλλά και το σύγχρονο μοντέλο διαβίωσης από μόνα τους δημιουργούν νέα δεδομένα. Για το λόγο αυτό η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ένα σύνολο ρυθμίσεων που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και θα απαντήσουν στις σύγχρονες προκλήσεις».

Αφού ανέλυσε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας μια νομοθετική πρωτοβουλία που αποδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα ζητήματα της μικροκινητικότητας και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, καθώς φέρνει ένα ξεχωριστό νομοθέτημα που τακτοποιεί, οργανώνει και ρυθμίζει όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το κομμάτι αυτό. Δεν επιλέγει τη διάσπαρτη ή την κατά περίπτωση νομοθέτηση αλλά παρουσιάζει και θεσμοθετεί ένα συνολικό σχεδιασμό για την αστική κινητικότητα. Αποδεικνύεται και σε αυτήν την περίπτωση ότι η κυβέρνηση επιλέγει να χρησιμοποιεί όλα τα σύγχρονα εργαλεία προκειμένου να ρυθμίσει ζητήματα της δημόσιας ζωής. Πιστεύω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι παρά τις ενδεχόμενες διαφωνίες που μπορεί να υπάρχουν και συζητούνται τόσο τις προηγούμενες ημέρες στην επιτροπή όσο και σήμερα στην ολομέλεια, το παρόν σχέδιο νόμου μπορεί να ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων του κοινοβουλίου».


 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου