Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Νέα επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον ΕΛΓΑ

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, συνομιλώντας εκ νέου σήμερα με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μ. Παππά ενημερώθηκε για την άμεση έναρξη αναγγελιών ζημιών στην ΠΕ Πέλλας, αναφορικά με τους πρόσφατους παγετούς, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Όπως προέκυψε από την ενημέρωση, οι αναγγελίες που θα ξεκινήσουν αφορούν επιτραπέζια-βιομηχανικά ροδάκινα και νεκταρίνια, σε όλη την ΠΕ Πέλλας, πρώιμες ποικιλίες κερασιών, στις πεδινές περιοχές της ΠΕ Πέλλας, δαμάσκηνα, σε όλη την ΠΕ Πέλλας και κάποιες ποικιλίες επιτραπέζιων αχλαδιών, σε όλη την ΠΕ Πέλλας.Οι εξειδικευμένοι πίνακες θα ανακοινωθούν αύριο.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν τις εκτιμήσεις και εφόσον αργότερα διαπιστωθεί ζημιά και σε άλλες καλλιέργειες ή ποικιλίες, ο Οργανισμός θα προβεί σε νέες αναγγελίες. Ειδικότερα σε σχέση με το κεράσι, ο Βουλευτής ενημέρωσε πως υπάρχουν ζημιές και σε άλλες ποικιλίες, καθώς και σε άλλες περιοχές της ΠΕ Πέλλας. Τα προβλήματα στις καλλιέργειες άρχισαν να διαπιστώνονται τώρα, ενώ αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο ορατά αργότερα.

Από την πλευρά του, ο Λάκης Βασιλειάδης διαβεβαιώνει τους αγρότες της Πέλλας πως θα παρακολουθεί στενά το θέμα, ώστε καμία ζημιωμένη καλλιέργεια να μη μείνει απροστάτευτη, αλλά και οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου