Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Μαζί με τους αγρότες της Πέλλας συζητάμε για τις συνέπειες του παγετού

Την Παρασκευή και το Σάββατο βρέθηκα στις περιοχές του Νομού Πέλλας (Άγιο Αθανάσιο, Άρνισσα, Βρυττά, Νησί, Άγρα, Σωτήρα, Φλαμουριά, Καρυδιά, Μεσημέρι, Περαία και Μαργαρίτα του Δήμου Έδεσσας και Άψαλο, Πολυκάρπη, Μεγαπλάτανο, Όρμα του Δήμου Αλμωπίας) όπου είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους παραγωγούς για τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στις δενδροκαλλιέργειες αλλά και να ακούσω τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

Ενημέρωσα τους παραγωγούς ότι ήδη έχει κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε σε αρχικό στάδιο να αποτυπωθεί το μέγεθος της ζημίας. Κύριος στόχος είναι να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί με ταχύτητα και δικαιοσύνη, όπως σήμερα δήλωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε σήμερα ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για την αποτίμηση της κατάστασης και την εφαρμογή ενός πλέγματος προστασίας προς όλους τους παραγωγούς.
Όπως έχω ήδη προτείνει τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό όσο και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, είναι απαραίτητο να εξεταστεί η δυνατότητα καταβολής προκαταβολής έναντι της αποζημίωσης που δικαιούνται οι παραγωγοί.

Η Πέλλα είναι ένας αγροτικός Νομός, βασιζόμαστε στην πρωτογενή παραγωγή, η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της τοπικής μας οικονομίας. Είναι απαραίτητη κάθε δυνατή προσπάθεια για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη του αγροτικού κόσμου.
Οι παραγωγοί ζητούν από εμάς ουσιαστικές λύσεις. Είναι λοιπόν ώρα για συντονισμένη και σχεδιασμένη δουλειά ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στους παραγωγούς και όπου υπάρχει ανάγκη επεμβαίνει στοχευμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου