Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

          Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα

:

 

·        Το κοινό υπόμνημα του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), σχετικά με το αίτημα τους ώστε να δοθεί λύση και να πληρωθούν όσοι αιγοπροβατοτρόφοι έμειναν εκτός πληρωμής της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

·        Την επιστολή της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, σχετικά με το αίτημα της να δοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση σε όλους όσους κόπηκε.

·        Την κοινή επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βεγορίτιδας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρνισσας, σχετικά με το αίτημα τους για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ του συνόλου των ποικιλιών κερασιάς και μηλιάς της περιοχής τους, καθόσον έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά από τον παγετό που σημειώθηκε στις 8,9 και 10 Απριλίου 2021.

·        Το υπόμνημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιαννιτσών «Ο Φασιανός», σχετικά με τις θέσεις και προτάσεις του στο Νομοσχέδιο του Υπουργείο Εσωτερικών και την αντίθεση του στην καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής.

·        Το υπόμνημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας, σχετικά με το αίτημα τους να μην ισχύσει το ανώτερο όριο δηλώσεων ζημιάς για το οποίο μπορούν να πληρωθούν οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ του Νομού μας για το πρώτο εξάμηνο.

·        Την επιστολή της Τοπικής Ενότητας Άρνισσας, σχετικά με την παραχώρηση ενός ασθενοφόρου που ανήκει στον ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, λόγω των αυξημένων αναγκών του Κέντρου Υγείας Άρνισσας.

·        Το υπόμνημα του Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, σχετικά με την πρόταση του για τη δημιουργία ΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης στο Οικολογικό Πάρκο Κρύας Βρύσης, για την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών.

·        Την επιστολή της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, σχετικά με τα ερωτήματα τους για το νέο εργασιακό Νομοσχέδιο και ειδικότερα εάν ο κλάδος τους συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των εξαιρέσεων που επιτρέπει την εργασία κατά την Κυριακή.

·        Το υπόμνημα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, σχετικά με το αίτημα τους που αφορά την απόσυρση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς.

·        Το υπόμνημα των Ομοσπονδιών Συλλόγων Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, σχετικά με την επιστροφή των λαϊκών αγορών στην κανονικότητα και στην ομαλή λειτουργία και τροφοδοσία τους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  

·        Την επιστολή των Συνδικαλιστικών Σωματείων και Συλλόγων των συμβασιούχων εργαζομένων σε Κρατικές Δομές της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας των Δήμων της Χώρας, σχετικά με το γεγονός ότι αυτοί συνεχίζουν να εργάζονται με σχέσεις εργασίας πρόσκαιρου, έκτακτου και περιορισμένου χρόνου.

·        Το υπόμνημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, σχετικά με την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας των πασχόντων από σοβαρές καρδιοπάθειες.

·        Την επιστολή της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.), σχετικά με τις βαθμολογικές προαγωγές που τους απασχολούν.

·        Την επιστολή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, ώστε να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα μικρά τουριστικά καταλύματα για την στήριξη της ρευστότητας τους μέσω νέου προγράμματος λόγω της πανδημίας.

·        Την επιστολή των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Οικονομολόγων ΠΕ-80, σχετικά με την κατανομή των θέσεων στην προκήρυξη 2ΓΕ/2019 η οποία αφορά διορισμούς μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και την υποβάθμιση των οικονομικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

·        Το υπόμνημα του Σωματείου Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Πόζαρ, σχετικά με την παλαιότητα, την έλλειψη εκσυγχρονισμού και τις μικρές ταχύτητες στο internet  στο Λουτράκι Πόζαρ. 

·        Την επιστολή της Ομάδας Φοιτητών και Αποφοίτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας, σχετικά με την επανέναρξη των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού από το Υπουργείο Τουρισμού.

·        Το υπόμνημα του Ομίλου Φίλων Λευκού Ελληνικού Τσομπανόσκυλου, σχετικά με την αντίθεση τους στο Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς.

 

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

 

 

                        29 ΜΑΪΟΥ 2021                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου