Σάββατο, 29 Μαΐου 2021

Ο δρόμος των Προμάχων τραβά την .. ανηφόρα !! Με φοβικά σύνδρομα και χωρίς σχεδιασμό δεν γίνετε τίποτε !!!

 Η έλλειψη σχεδιασμού ή αδιαφορία ή ανικανότητα  της εκάστοτε δημοτικής Αρχής ή της κεντρικής διοίκησης δεν πρέπει να την πληρώνει η ανάπτυξη ενός τόπου και οι πολίτες της που με τόσο κόπο και αίμα κράτησαν ελεύθερη την Αλμωπία από κάθε είδους  επιβουλείς  .

Έχει περάσει προ πολλού η εποχή ,όπου έρρεε πακτωλός  χρημάτων στους δήμους .

Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμόσουμε τις δράσεις του Δήμου Αλμωπίας  στην δημιουργία ενός μεγάλου έργου ,βήμα βήμα ,με την δυνατότητα που μας δίδετε κάθε φορά

.

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται την δημιουργία μιας τελωνειακής σύνδεσης ,διότι είναι η βάση της εξέλιξης για διασυνοριακή ένταξη έργων σε χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Εκτός κι αν δεν επιθυμεί την  διάνοιξη του δρόμου και την οδική σύνδεση με την Ευρώπη .

Πάντως σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ,αυτοί που τόσα χρόνια προπαγανδίζουν σε λάθος κατεύθυνση ,σε εύλογο χρόνο ,θα φωνάζουν ότι είναι Έλληνες και θα παρακαλούν να τους προσαρτήσει  η Ελλάδα .

Πάμε όλοι μαζί σε κοινή πορεία ανάπτυξης του τόπου !!

Κανείς δεν περισσεύει !!! 

Ας γίνει η τελωνειακή Ένωση με τα Σκόπια ,ευκαιρία να βγει από την απομόνωση η Αλμωπία !!!

Δήμαρχε Χρήστο Μπάτση είμαστε δίπλα σου ! 

Τόλμα και πήγαινε την Αλμωπία σε  δυνατότητες δράσεων και ανάπτυξης !!!

Γιατί στο κάτω κάτω '' ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ''.


Εισήγηση Δημάρχου Αλμωπίας στην 1η Κ.Ε.Ε. για τον δρόμο Προμάχων - Μάιντεν

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στην όμορφη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι εμείς εδώ για να συζητήσουμε μία τελωνειακή Σύνδεση δύο χωρών, μία τελωνειακή σύνδεση πού προβλέπεται μετά την συνθήκη των Πρεσπών, την οποία και δεν πρόκειται να αναγνωρίσω προσωπικά σε καμία περίπτωση. Όπως και δεν πρόκειται να την αναγνωρίσει και ο ελληνικός λαός γιατί πολύ απλά δεν ρωτήθηκε. Έχω συζητήσει τηλεφωνικά αλλά και προσωπικά με τον πρόεδρο εδώ τον κύριο Τσουβάλα Κωνσταντίνο και έχω εκφράσει την άρνησή μου στη συγκεκριμένη τελωνειακή σύνδεση η οποία μόνο προβλήματα θα φέρει, αν θα γίνει μέχρι τους Προμάχους. θα είναι ένα τυφλό σημείο εισόδου, καθώς πρέπει να γνωρίζετε ότι ο νομός Πέλλας δεν έχει κάθετο δρόμο προς την Εγνατία.

Θα με έβρισκε σύμφωνο, η πρόταση που θα σας καταθέσω προφορικά, ευθύς αμέσως. Θεωρώ πως αν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε ώθηση και εξωστρέφεια στα αγροτικά μας προϊόντα και τον τουρισμό θα πρέπει να γίνει συνολικά ένας δρόμος που θα ξεκινάει από το νότο προς τον Βορρά και όχι αντίστροφα, προκειμένου η τελωνειακή σύνδεση να έχει έξοδο σύγχρονη και ασφαλή προς την Εγνατία Οδό. Πρέπει να το δούμε το θέμα συνολικά και σοβαρά προκειμένου ο οποιοσδήποτε τουρίστας, μεταφορέας, επισκέπτης να μπορεί να επικοινωνεί με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους όπως η Εγνατία. Προσωπικά ως κάτοικος του χωριού των Προμάχων, ως Δήμαρχος Αλμωπίας πιστεύω ότι με συνολική και ολοκληρωμένη παρέμβαση δίνεις ανάπτυξη σε μία περιοχή. Το να δημιουργηθεί ένα τελωνείο, που σας το ξαναλέω θα είναι ένα τυφλό σημείο εισόδου στην Ελλάδα και δεν θα έχει επικοινωνία με το υπόλοιπο δίκτυο μόνο Κερκόπορτες θα ανοίξει. Αν έγιναν λάθη πριν δύο χρόνια καλό θα είναι να μην τα συνεχίζουμε, αλλά και να τα διορθώνουμε.

Η τοπική κοινωνία του Δήμου Αλμωπίας και ο νομός Πέλλας το 2021 θεωρώ πως άργησε αλλά πρέπει να έχει έναν κάθετο στην Εγνατία. Πιστεύω πως βιαζόμαστε υπερβολικά πολύ στο να υλοποιήσουμε μία τελωνειακή σύνδεση που δεν ξέρω ποιος την υπέδειξε, πότε και γιατί. Ξέρετε κάτι, εμείς οι αιρετοί κάνουμε λάθη όταν δεν ακούμε τον λαό. Αυτό συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε Εθνικό. Έτσι λοιπόν εγώ εδώ μεταφέρω την γνώμη της τοπικής κοινωνίας μας αλλά δεν έγινε το ίδιο όταν ο ελληνικός λαός διαμαρτυρόταν. Όλοι εδώ ζούμε, εδώ θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με τα ήθη και τα έθιμά μας της παράδοσης μας αρκεί όμως να υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός. Είμαστε φιλόξενοι, Είμαστε εξωστρεφείς, Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για την ευημερία των κατοίκων και των επιχειρήσεων αλλά θεωρώ πως πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολο της όλη η συνθήκη των Πρεσπών, καθώς παρατηρείται πρόβλημα στα αγροτικά προϊόντα που εξάγονται.

Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να γίνει ολοκληρωμένη πρόταση παρέμβαση προκειμένου να έχουν αναπτύξει η Ελλάδα και τα Σκόπια. Εμείς οι αιρετοί και όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική πρώτα τον λαό που εκπροσωπούμε θα πρέπει να σκεφτόμαστε και μετά οτιδήποτε άλλο, Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου