Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Περηφάνια! Η Ελλάδα βγήκε πρώτη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

 

Πολλοί ακούγοντας τη λέξη «ρομπότ» σκέφτονται τα γνωστά παιδικά ηλεκτρικά παιχνίδια, που τίποτε άλλο δεν κάνουν παρά να γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο μας. Πολλοί θα σκεφτουν, πως τα ρομπότ μόνο παιδιάστικες και χαλαρές στιγμές μπορεί να προσφέρουν. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο όμως, σίγουρα θα αναθεωρήσουν.

Τα ρομπότ είναι πράγματι ηλεκτρικά παιχνίδι που χρησιμοποιούνται από παιδία, όμως τα παιδιά που τα δημιουργούν, καθόλου δεν “παιδιαρίζουν”. Εκεί που κάποιοι παίζουν μπάλα, κάποιοι πάνε για μπάσκετ, για μουσικά όργανα, κολύμβηση, σκάκι ή γυμναστήριο, κάποια πιτσιρίκια αποφάσισαν ν’ αρχίσουν ένα λίγο διαφορετικό χόμπι: Την Εκπαιδευτική Ρομποτική!

Και για τις 6 ελληνικές ομάδες του ντοκιμαντέρ της COSMOTE “THE REAL ROBOKIDS”, όλα ξεκίνησαν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Όπως ξεκινούν (ή τέλος πάντων, θα ‘πρεπε να ξεκινούν) τα όνειρα και τα ταξίδια ενός παιδιού: μ’ έναν εμπνευσμένο δάσκαλο. Μ’ έναν ενήλικα που αποφάσισε να “σπαταλήσει” χρόνο για να γνωρίσει στους μαθητές του έναν καινούριο κόσμο. Ή μ’ ένα γονιό που ασχολήθηκε, έψαξε, είδε τα ενδιαφέροντα του παιδιού του και προσπάθησε να τα καλύψει. Αποτέλεσμα; “Τι λέτε, παιδιά; Θέλετε να φτιάξουμε κάνα… ρομπότ;”.

Τα σχόλια των παιδιών, μέλη της Ολυμπιάδας Ρομποτικής που κέρδισαν την πρώτη θέση

«Όταν ήμασταν στο δημοτικό, ήρθε καινούριος καθηγητής. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι είναι αυστηρός. Λέω: ‘ωχ! την κάτσαμε!’” είπε ο Νάσος, μαθητής γυμνασίου πια, και μέλος των Teamwork Optimum. “Μας ρώτησε αν θέλουμε ν’ ασχοληθούμε μ’ ένα νέο πρότζεκτ. Δηλώσαμε, και μας έβαλε να γράψουμε μια έκθεση. Δεν ήθελε να δει αν είμαστε αρθρογράφοι, ήθελε να δει ποιος θ΄ασχοληθεί στ’ αλήθεια με την ψυχή του. Ε, μας διάλεξε κι αρχίσαμε από τότε να πηγαίνουμε, τα απογεύματα, μέχρι και σήμερα»

«Αν θαυμάζω έναν άνθρωπο πάρα πολύ, σίγουρα είναι ο προπονητής μας» λέει η Εύα των Smartbirds.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου