Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, με τον οποίο και συζήτησαν για τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης για την παραγωγή, τις υποδομές και την οικονομία της Πέλλας.

Αρχικά ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε

τον Λάκη Βασιλειάδη για τον «Οδικό Χάρτη» των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τους ανοιξιάτικους παγετούς, ο οποίος και ανακοινώθηκε λίγο αργότερα την ίδια ημέρα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς για δράσεις για τον πρωτογενή τομέα με προσανατολισμό την πράσινη γεωργία και την γεωργία ακριβείας. Ο Αν. Υπουργός εξήγησε ότι θα δοθεί έμφαση στη συγχρηματοδότηση των συνεργασιών, τόσο οριζόντια σε επίπεδο πρωτογενούς τομέα, όσο και κάθετα, σε συνεργατικά σχήματα του πρωτογενή, του δευτερογενή και του τριτογενή τομέα, με στόχο την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Στις δράσεις συμπεριλαμβάνονται αναδιάρθρωση καλλιεργειών, γενετική βελτίωση ζώων καθώς και ενίσχυση των υδατοκαλλιεργειών.

Ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε επίσης το ζήτημα της κατασκευής Φράγματος στον Αλμωπαίο Ποταμό, ένα έργο υποδομής σημαντικό για την οικονομία της Πέλλας. Ο κ. Σκυλακάκης τον ενημέρωσε ότι στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συμπεριλαμβάνεται άξονας μεγάλων επενδύσεων σε αρδευτικά δίκτυα και συστήματα με Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Αναφορικά με το Φράγμα, θα ακολουθηθεί αντίστοιχη διαδικασία με βάθος υλοποίησης το 2025, ενώ θα γίνει συνεργασία της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με το ΤΑΙΠΕΔ για την ωρίμανση του έργου.

Τέλος, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταβολής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την ποικιλία αμπέλου «Όψιμο Έδεσσας». Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από μεγάλη αστάθεια λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και ακραίων καιρικών φαινομένων, και συνεπώς σημαντική απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου