Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αποζημιώσεις



Προκαταβολές στο 40% των ζημιών τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, ύψους 155 εκατομμυρίων.
✅
Αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας.
✅
Αποζημίωση και σε όσες ποικιλίες δεν καλύπτει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ
✅
Κατάργηση του πλαφόν ανα ΑΦΜ.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των άσχημων καιρικών φαινομένων και του σφοδρού παγετού που έπληξε τις καλλιέργειες, βρίσκονται δίπλα στους αγρότες και σχεδιάζουν την εφαρμογή μέτρων που θα στηρίξουν ουσιαστικά το εισόδημα τους. Όπως άλλωστε είχε τονίσει έγκαιρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βασικός στόχος είναι οι γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις.
Σήμερα ανακοινώθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των παραγωγών, τα οποία αποδεικνύουν τη συνέπεια λόγων και έργων αυτής της κυβέρνησης.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός όσο και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος εργάστηκαν μεθοδικά και με ταχύτητα, ώστε να έχουμε μπροστά μας τον οδικό χάρτη των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών του παγετού.
Η ολοκληρωτική καταστροφή που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, πρωτίστως ως προς τις αρνητικές συνέπειες που επέφερε στους παραγωγούς μας όσο όμως και στην αντιμετώπιση της από τον κρατικό μηχανισμό. Πιστεύω ότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν άμεσα αντανακλαστικά και τηρούνται στο ακέραιο οι δεσμεύσεις για προκαταβολές και δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις.
Από την πλευρά μου βρίσκομαι πάντοτε δίπλα στο πλευρό των αγροτών συμπολιτών μου, όπως και όλων, μεταφέροντας τα αιτήματα τους και διεκδικώντας οργανωμένα και με σχέδιο την υλοποίηση τους.
Ο Νομός Πέλλας ήταν ένας από αυτούς που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές στο πέρασμα του παγετού και ως εκ τούτου τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν εξαιρετικά σημαντική ενίσχυση για τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας.
*Φωτογραφία αρχείου

1 σχόλιο:

  1. Ο κόφτης 40% που ουσιαστικά δίνει ψίχουλα στον παγετό γιατί δεν τον καταργήσατε όπως λέγατε ;;;;;;;;αρα αέρα κοπανιστό θα πάρουν οι αγρότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή