Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ομιλία Διονύση Σταμενίτης στο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Η Κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί για ισχυρή, λειτουργική και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε την Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, με το οποίο καταργείται η απλή αναλογική και ενισχύεται η κυβερνησιμότητα των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών.

Σύμφωνα με το Βουλευτή το σχέδιο νόμου θεραπεύει τις στρεβλώσεις που δημιούργησε η εφαρμογή του νόμου 4555/2018 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και θέτει τις βάσεις και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη και υγιή λειτουργία των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως τόνισε ο Βουλευτής, η ψήφιση του νομοσχεδίου που καταργεί την απλή αναλογική στην εκλογή των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, ήταν μια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία υλοποιείται σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο και ύστερα από ενδελεχή διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σταμενίτης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι παρόλο που αποδεδειγμένα η εφαρμογή της απλής αναλογικής δημιούργησε τεράστια προβλήματα, οι ίδιοι εμφανίζονται αμετακίνητοι χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνουν υπόψη το συμφέρον των πολιτών και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο ρόλο των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων τονίζοντας ότι: «Τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια πρέπει να ενισχυθούν και ως προς το χαρακτήρα και ως προς την ισχύ τους, σημείο που αποτελεί το βασικό συστατικό που συνθέτει τη κυβερνητική στρατηγική για μια πιο αποτελεσματική, πιο ισχυρή, πιο λειτουργική και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και κέντρο κάθε προσπάθειας της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών προς την επίτευξη αυτού του στόχου είναι το συμφέρον των πολιτών».

Ολόκληρη την ομιλία του Βουλευτή μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου