Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

Η απροκάλυπτη και ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στην Έδεσσα, ήταν και η αποκάλυψη των ενοχών της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία επί σχεδόν πέντε χρόνια αδιαφόρησε προκλητικά για τα πολιτιστικά και πολιτισμικά μνημεία του Τόπου μας. Άλλωστε, είναι και ¨εκκωφαντικά¨ εύγλωττο το γεγονός, ότι όλο εκείνο το αλήστου μνήμης διάστημα ούτε ένας Υπουργός Πολιτισμού, όχι μόνον δεν έστερξε να επισκεφτεί το Νομό μας, αλλ’ ούτε καν δρομολόγησε - έστω και μία -απόφαση για τη διάσωση, τη συντήρηση και την ανάδειξη των αρχαιολογικών και γενικότερα πολιτισμικών μνημείων και χώρων του Νομού μας!

Κατά την επτάωρη επίσκεψη της κυρίας Μενδώνη, την οποία ο Γιώργος Καρασμάνης συνόδευσε βήμα προς βήμα, είτε επιτόπου στους αρχαιολογικούς και πολιτισμικούς χώρους είτε σε συζητήσεις με τον Δήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες, η Υπουργός επέδειξε και γνώση και κατανόηση και ευαισθησία, δίνοντας λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα και θέτοντας τις βάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση συνολικά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη και των άλλων παρισταμένων για την πορεία της διεκπεραίωσης όλων αυτών των έργων, οι απαντήσεις της Υπουργού υπήρξαν σαφείς, τεκμηριωμένες και, μάλιστα, παρουσία των υπηρεσιακών στελεχών έθεσε αυστηρά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης, με εξίσου αυστηρές συστάσεις για την τήρησή τους.

Ο πρώην Υπουργός, παρουσία του μητροπολίτη μας πατέρα Ιωήλ, έθεσε το θέμα της αποκατάστασης και συντήρησης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (παλαιά Μητρόπολη) καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ναού, και η κυρία Μενδώνη διαβεβαίωσε ότι όλες οι διαδικασίες είναι προς το τέλος και ολοκληρώνονται και στη συνέχεια το έργο θα ξεκινήσει.

Ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε ευθέως και το αγωνιώδες ερώτημα: Αν υπάρχουν τα χρήματα για όλα αυτά τα έργα. Έλαβε δε την κατηγορηματική διαβεβαίωση της Υπουργού ότι ουδέν πρόβλημα υφίσταται για την χρηματοδότησή τους και ότι θα διατεθούν όσα χρήματα απαιτηθούν για να πάρουν τάχιστα – όλα τα έργα – την πορεία υλοποίησής τους.

Στα 25 χρόνια της κοινοβουλευτικής διαδρομής του Γιώργου Καρασμάνη, είναι μία από τις εξαιρετικά σπάνιες φορές που Υπουργός είναι απόλυτα ενημερωμένη για ¨το κάθε τι¨, και παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών, σε κάθε μνημείο και χώρο να δίνει σαφείς οδηγίες και να βάζει αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου