Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Φλώρινα: Αρκούδες έξω από τις πόρτες σπιτιών !!!

 Οι αρκούδες

 ψάχνουν για τροφή και κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές. Σε Φλώρινα και Αμύνταιο.Tην προσοχή εφιστούν οι Αρχές στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και του Αμύνταιου καθώς αρκούδες κάνουν την εμφάνισή τους σε κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα ένας μεγάλος αριθμός από αρκούδες καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα

από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, σε κατοικημένες περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Κολχικής, Τροπαιούχου, Αμμοχωρίου, Κλεινών, Αλώνων, Δροσοπηγής και Σκοπού του Δήμου Φλώρινας καθώς και σε περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Βαρικού, Αγραπιδιών, Φιλώτα και Αετού του Δήμου Αμυνταίου.

Σε όλα τα περιστατικά κινητοποιήθηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) της Π.Ε. Φλώρινας, μέλη της οποίας επισκέφτηκαν όλα τα σημεία προσέγγισης της αρκούδας στις παραπάνω περιοχές, αντλώντας επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία από τους κατοίκους για όλα τα καταγεγραμμένα γεγονότα.

Ως ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός που χρήζει ταχύτατων μέτρων και σχεδιασμού, αντιμετωπίστηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων «περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές» της Π.Ε. Φλώρινας, η οποία συνεδρίασε προκειμένου από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι τοπικές αρχές να συναποφασίσουν τον τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου