Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Στον Υφυπουργό Υγείας ο Διονύσης Σταμενίτης για κτιριακά ζητήματα του ΕΚΑΒ Έδεσσας και του Κ.Υ. Κρύας Βρύσης

Με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη συναντήθηκε σήμερα, 14.07.2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με θέμα τα κτιριακά ζητήματα του ΕΚΑΒ Έδεσσας και του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης. Ο Βουλευτής κατέθεσε το αίτημα για χρηματοδότηση από πλευράς Υπουργείου των αναγκαίων κατασκευών και επισκευών των δύο εγκαταστάσεων.

ΕΚΑΒ Έδεσσας.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Έδεσσας ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι είναι αναγκαίες οι παρεμβάσεις με σκοπό τη συντήρηση και την επισκευή του κτηρίου. Ήδη υπάρχει μελέτη που αφορά εργασίες καθαιρέσεων, επισκευών και ανακαίνισης των υφιστάμενων χώρων. Για το σκοπό αυτό ο κ. Σταμενίτης ζήτησε τη συμβολή του κ. Κοντοζαμάνη προκειμένου να εγκριθεί το απαιτούμενο κονδύλιο (60.000 ευρώ). Από την πλευρά του ο Υφυπουργός, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα των τεχνικών αυτών παρεμβάσεων, ενημέρωσε το Βουλευτή ότι θα αναζητηθεί κονδύλιο από το Γενικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου ώστε να εγγραφεί για το σκοπό αυτό.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Αντιπεριφέρεια Πέλλας, ύστερα από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζαμτζή.

Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης.

Για το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με σκοπό την επισκευή και βελτίωση των επιμέρους τμημάτων χώρου υγιεινής και εφημερίου του κτιριακού συγκροτήματος, συνολικού προϋπολογισμού 43.505 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει άμεσα από τον προϋπολογισμό της 3ης ΥΠΕ.

Η εκπόνηση της μελέτης πραγματοποιήθηκε ύστερα από απόφαση του Διευθυντή κ. Μαλιούφα.

Πέραν των κτιριακών ζητημάτων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα ενίσχυσης (ανθρώπινο δυναμικό – εξοπλισμός ) των δύο Νοσοκομείων του Νομού Πέλλας, με το Βουλευτή να τονίζει ότι πράγματι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια κατά την περίοδο της πανδημίας και τα δύο Νοσοκομεία έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Συμφωνήθηκε, ότι σε συνεννόηση πάντοτε με τη Διοίκηση των Νοσοκομείων θα υπάρχουν διαρκώς οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε όπου υπάρχουν ανάγκες είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε σε υλικο-τεχνικό εξοπλισμό, αυτές άμεσα να καλύπτονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου