Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας η εκδήλωση μνήμης του Αγγελή Γάτσου στην Αταλάντη Φθιώτιδας

 


Σε μια ιστορική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λοκρών χθές Κυριακή 1 Αυγούστου, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού Αγγελή Γάτσου από τους Σαρακηνούς, ο οποίος πέθανε στη Νέα Πέλλη Αταλάντης, έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ως επίσημος προσκεκλημένος του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανάσιου Ζακεντέ.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και επιμνημόσυνος δέηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακεδόνων, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, κ. Συμεών.

Ακολούθησε το κεντρικό μέρος της εκδήλωσης, όπου ο Δήμαρχος Αλμωπίας απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στη συμβολή της Μακεδονίας στην απελευθέρωση της Ελλάδος ευχαριστώντας παράλληλα εκ μέρους όλων των κατοίκων της Αλμωπίας τους διοργανωτές για την τιμή και στη συνέχεια μαζί με τον Δήμαρχο Λοκρών, έκαναν αποκαλυπτήρια του μνημείου του Αγγελή Γάτσου. Αμέσως μετά, έγινε κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση, έκλεισε με την ομιλία του ιστορικού και εκπαιδευτικού κ. Παπαλαζάρου Ιωάννη, ο οποίος έκανε αναφορά στη ζωή και το έργο του Αγγελή Γάτσου και άλλων μεγάλων Μακεδόνων αγωνιστών.

Στην εκδήλωση εκτός από το Δήμαρχο Αλμωπίας, παρευρέθηκαν βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας Γιάννης Κοτρωνιάς και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Διοικητής της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ, υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτης κ. Αθανασία Στιβακτή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Μακεδόνων Νέας Πέλλης Αταλάντης «Ο Μέγας Αλέξανδρος», κ. Γεώργιος Βλαχάβας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη, όπου ο Δήμαρχος Αλμωπίας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λοκρών και αντάλλαξαν βιβλία και δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου