Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Διονύσης Σταμενίτης : Σταθερά δίπλα στους αγρότες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Δήλωση μου για την καταβολή των προκαταβολών στους πληγέντες παραγωγούς από τους ανοιξιάτικους παγετούς.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ τηρώντας τη δέσμευση τους προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας προχωρούν σήμερα στην καταβολή των προκαταβολών (ύψους 36,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 20.210.654,23 αφορούν το Νομό Πέλλας) για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς.
Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση στέκεται με τόσο έμπρακτο τρόπο δίπλα στους παραγωγούς μας, δίνοντας ουσιαστική στήριξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Οι φωνές αμφισβήτησης, που εσκεμμένα προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις αλλά και να προκαλέσουν ανησυχία στις τάξεις των παραγωγών μας, διαψεύδονται κατηγορηματικά στην πράξη. Αποδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός υλοποιείται εντός των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί, δεδομένων πάντοτε και των γραφειοκρατικών ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν αλλά και παρά των δυσκολιών που δημιούργησαν οι πρωτοφανείς πυρκαγιές.
Επόμενος στόχος, η έγκαιρή ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου (εξατομίκευση των πορισμάτων) ώστε μέχρι το τέλος του 2021 να πραγματοποιηθεί και η συνολική καταβολή των αποζημιώσεων.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται όλο αυτό το διάστημα, τόσο από το ΥΠΑΑΤ, τον Υπουργό κ. Λιβανό, όσο και από τον ΕΛΓΑ, τον Πρόεδρο κ. Λυκουρέντζο, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το προσωπικό ώστε να έρθει εις πέρας το μεγάλο έργο της καταγραφής των ζημιών, της κατηγοριοποίησης αλλά και εν συνεχεία της εξατομίκευσης και να επιτευχθούν οι στόχοι όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα.
Ολόκληρη η δήλωση μου εδώ: https://stamenitis.gr/prokatavoles_pagetos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου