Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Στον Υφυπουργό Υποδομών για τον οδικό άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» ο Διονύσης Σταμενίτης. «Το επόμενο διάστημα αναμένεται η έγκριση του έργου από τη διυπουργική»

Η πορεία εξέλιξης του έργου αναβάθμισης και κατασκευής του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» συζητήθηκε στη συνάντηση του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης την περασμένη άνοιξη για την υλοποίηση του έργου με χρηματοδότηση μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ,

το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωράει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει η δημοπράτηση του, η οποία θα συμπεριλαμβάνει κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το επόμενο διάστημα (πιθανόν μέσα Οκτωβρίου) αναμένεται η έγκριση του έργου από τη διυπουργική.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Βουλευτής επανάφερε την πρόταση, την οποία έχει ήδη καταθέσει στον Υπουργό κ. Καραμανλή και έχει εκφράσει και από το Βήμα της Βουλής, η οποία αφορά την αναβάθμιση των δύο υποέργων του συνολικού έργου, δηλαδή των υφιστάμενων δρόμων «Χαλκηδόνα-Παραλίμνη» και «Μελίσσι-Μαυροβούνι», ώστε όλο το έργο να έχει μία ενιαία διατομή με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Ο Βουλευτής επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη θέση ότι η υιοθέτηση της εν λόγω πρότασης είναι εφικτή, δε δημιουργεί προβλήματα ούτε καθυστερήσεις στα υπόλοιπα τμήματα του έργου, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε στο σύνολο του ένα μεγάλο δρόμο στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Παράλληλα ο κος Σταμενίτης έθεσε στον Υφυπουργό και το ζήτημα της χρηματοδότησης της μελέτης για τον Οδικό Άξονα: Α/Κ Γιαννιτσών – Αλεξάνδρεια – Α/Κ Νησελίου επί της Εγνατίας οδού, ένα ζήτημα το οποίο ο ίδιος παρακολουθεί στενά και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Ενώ τέλος συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την πορεία του έργου Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα, που αποτελεί την πρώτη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου