Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

    

 Προς
 
   Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη
                                                          
   Κοιν.: κ. Γεώργιο Καρασμάνη          Βουλευτή Ν. Πέλλας  
              κ. Διονύσιο  Σταμενίτη          Βουλευτή Ν. Πέλλας
              κ. Βασίλειο Βασιλειάδη         Βουλευτή Ν. Πέλλας                                                                                    

              κ. Θεοδώρα Τζάκρη               Βουλευτή Ν. Πέλλας                                                      

 
κ. Υπουργέ,
 
Το αίτημα μας αφορά την μειωμένη σύνταξη και τις προϋποθέσεις της.
Συγκεκριμένα για να βγει κάποιος με μειωμένη σύνταξη πρέπει να είναι 62 ετών και να έχει 4.500 ημέρες ασφάλισης (απαιτούνται τουλάχιστο 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος την τελευταία 5ετία). Για τους ασφαλισμένους μετά την 1/1/1993 ισχύει η ειδική διάταξη των 750 Ημερών Ασφάλισης τουλάχιστον την τελευταία πενταετία πριν την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.
Θα θέλαμε να ζητήσουμε κατόπιν και πιέσεων που δεχόμαστε από τα μέλη μας να καταργηθεί η διάταξη που απαιτεί τουλάχιστον 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος την τελευταία 5ετία και 750 ημέρες ασφάλισης για τους ασφαλισμένους μετά την 1/1/1993.
Ο λόγος είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιήσει κάποιος τόσα ένσημα.
Υπάρχει η συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα που έχει γονατίσει οικονομικά τους περισσότερους και οι πιο πολλοί είναι άνεργοι, έχουμε και την πανδημία που ολοκλήρωσε το κακό.
Φέτος είχαμε και τον παγετό που χτύπησε τις δενδροκαλλιέργειες του Νομού Πέλλας  με ολοκληρωτική καταστροφή με συνέπεια να μην υπάρχει η απαραίτητη πρώτη ύλη για τις μεταποιητικές μονάδες, τα διαλογητήρια και τα συσκευαστήρια, με αποτέλεσμα οι εποχιακοί εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά ή με μειωμένη απασχόληση.
Πως λοιπόν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα καταφέρουν να μαζέψουν τα ένσημα τους όταν μετά δυσκολίας προσπαθούν να επιβιώσουν? Και πού είναι το παράλογο στο να πάρει κάποιος μειωμένη σύνταξη όταν στο διάστημα του εργασιακού του βίου κατάφερε να συμπληρώσει 4.500 ένσημα, άσχετα αν στα 5 τελευταία χρόνια δεν μπορεί να βρει δουλειά? Πως θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος και η οικογένεια του μέχρι να συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια για πλήρη σύνταξη?
Αυτήν την στιγμή νομίζουμε ότι με τις τραγικές συνθήκες που βιώνει ο κάθε εργαζόμενος είναι ένα αίτημα πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά.
 
 
Θα ζητήσουμε να μην αγνοηθεί αυτό το δίκαιο πιστεύουμε αίτημα αλλά να του δώσετε την βαρύτητα και την προσοχή που χρειάζεται και να το επιλύσετε το συντομότερο δυνατόν.
 
 
  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου