Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Σκύδρας για την Παγκόσμια Ημέρα Α.μεΑ


Ο Δήμος Σκύδρας τιμώντας την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.) και των δικαιωμάτων τους υλοποίησε μια σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας Α.μεΑ., στις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς των παιδιών και σ΄όλους όσοι στέκονται αρωγοί κι αλληλέγγυοι για μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων κι ευκαιριών για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις κι ανισότητες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Σκύδρας.


Με την έναρξη της εκδήλωσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σκύδρας Ιωάννα Βέργου, μετά την υποδοχή, αναφέρθηκε στη σημασία της δράσης σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ανάγκες για τις οποίες συζητάμε σήμερα, δεν διαφέρουν πολύ από μια ειδική ανάγκη που ο καθένας απ΄εμάς μπορεί να έχει, όταν δυσκολεύεται να κατανοήσει ή να κάνει κάτι. Οι ανάγκες αυτές ωστόσο δεν πρέπει ν΄αποτελούν εμπόδιο στη ζωή και στα όνειρά μας.


Στη συνέχεια η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, μετά το καλωσόρισμα, αναφέρθηκε στα έργα και στις ενέργειες του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας Α.μεΑ, τόνισε τη σπουδαιότητα της ίδρυσης και της λειτουργίας του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σκύδρας που εξυπηρετεί κι όμορους Δήμους κι επεσήμανε πως όλοι είμαστε ίσοι κι ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή. Προέτρεψε μάλιστα τα παιδιά να κάνουν όνειρα, ν΄ανοίξουν τα φτερά τους, επανέλαβε τη δέσμευσή της πως, όπως μέχρι τώρα, έτσι και στη συνέχεια θα βρίσκεται πάντα κοντά τους. Ευχαρίστησε όλους για την άριστη συνεργασία κι ευχήθηκε καλές γιορτές, καλή χρονιά με υγεία, πρόοδο κι ευτυχία.

Ακολούθως η Διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σκύδρας Θωμαή Παπαδοπούλου αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στα έργα που έχουν γίνει στο σχολείο από την πλευρά του Δήμου στα τρία χρόνια που βρίσκεται στη διεύθυνση του σχολείου, υπογράμμισε τη σημασία της ευαισθητοποίησης όλων μας και την αξία των ιδιαίτερων ικανοτήτων των παιδιών, τόνισε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι γιορτή χαράς και συνεργασίας κι ότι θα πρέπει να δώσουμε σημασία και φως στα θετικά.

Από την πλευρά του ο προσκεκλημένος ομιλητής Αναστάσιος Τσίου, Παραολυμπιονίκης και στέλεχος του Δήμου Σκύδρας, ξεκινώντας από τα προσωπικά του βιώματα σημείωσε πως κάθε φορά που συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις παίρνει πολύ περισσότερη δύναμη κι αισιοδοξία απ΄αυτήν που προσπαθεί να δώσει στους συνομιλητές του και ταυτόχρονα έστειλε το δικό του μήνυμα ότι πρέπει ν΄αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε και να μην τα παρατάμε, να μην εγκαταλείπουμε ποτέ!

Ακόμη στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε η προβολή ταινιών μικρού μήκους με περιεχόμενο σχετικό με την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα των Α.μεΑ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ποικίλες δραστηριότητες από την πλευρά των παιδιών (θεατρικά δρώμενα, καλλιτεχνίες κ.ά.).

Μετά τη μικρή δεξίωση ακολούθησε η μετάβαση στο κέντρο της πόλης και η τοποθέτηση από τα παιδιά σημειώματος στους υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων που είχαν σταθμεύσει σε σημεία διάβασης Α.μεΑ.

Φθάνοντας και μπαίνοντας στο Δημαρχείο οι μαθητές στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το γραφείο της Δημάρχου.

Στη συνέχεια κατέθεσαν αίτημα προς τη Δήμαρχο για την κάλυψη του κόστους εκπαιδευτικής εκδρομής, τ΄οποίο κι αποδέχθηκε η Δήμαρχος δηλώνοντας ότι θα ικανοποιήσει μετά χαράς κάθε αίτημά τους. Ακολούθησε συζήτηση κι ανταλλαγή ευχών.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ευχαριστεί θερμά τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σκύδρας: Θωμαή Παπαδοπούλου (Διευθύντρια), Γιώργο Βουτσακέλη, Χαρά Γεωργίου, Μαριλώ Γκανούλη, Βενετία Γοράντη, Κυριάκο Δινάκη, Βασιλική Ελευθεράκου, Παναγιώτα Κεμεντζεσίδου, Βαγγέλη Μήτσκα, Βασίλη Νιδέλτσο, Φάνη Πανάγο, Κατερίνα Πυργιώτη, επίσης την αρμόδια Αντιδήμαρχο Σκύδρας Ιωάννα Βέργου κι όλους τους συντελεστές για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου