Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΝΙΚΗ ΠΟΖΙΔΟΥ : Η αντιπολίτευση "παιζει* με τις ζωές των πολιτών !!!

 Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που ανακοινώθηκε για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών έγινε με βάση αξιολόγησης επιστημονικών δεδομένων σχετικά με το πόσο κινδυνεύουν οι ανεμβολιαστοι των ηλικιών αυτών. Σας παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία:

✔️
9 στους 10 θανάτους από COVID είναι πολίτες 60 ετών και άνω.
✔️
7 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς είναι 60 ετών και άνω.
✔️
8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι.
✔️
Η αύξηση των νέων ραντεβού για το μήνα Νοέμβρη στις ηλικίες 60 ετών και άνω είναι μόλις 3% έναντι 5 έως 15% στις υπόλοιπες ηλικίες
✔️
Η Πορτογαλία και η Δανία που έχουν πετύχει 99% εμβολιασμό σε αυτή την ομάδα, η πίεση στο σύστημα υγείας και η απώλεια ζωών είναι έως 10 φορές μικρότερη από ό,τι στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα:
▪️
Στην χώρα μας με ποσοστό εμβολιασμού 83% στους πολίτες 60 και άνω οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid είναι 657 και οι ημερήσιοι θάνατοι 92.
▪️
Στην Πορτογαλία με ποσοστό εμβολιασμένων 99,5% στους πολίτες άνω των 60 ετών οι κατειλημμένες Μ.Ε.Θ. Covid είναι 80 και οι ημερήσιοι θάνατοι 13.
▪️
Στη Δανία με το ποσοστό εμβολιασμένων 99,1% στους πολίτες άνω των 60 ετών οι κατειλημμένες Μ.Ε.Θ. Covid είναι 47 και οι ημερήσιοι θάνατοι 10.
▪️
Στη Σουηδία το ποσοστό εμβολιασμένων άνω των 60 ετών στο 93,1% οι κατειλημμένες Μ.Ε.Θ. Covid είναι 32 και οι ημερήσιοι θάνατοι 5.
Η πανδημία λοιπόν θα έπρεπε να ενώσει το σύνολο των τοπικών δυνάμεων της χώρας μας σε μια πανστρατιά για την αντιμετώπιση της.
Δυστυχώς όμως η αξιωματική αντιπολίτευση "παιζει* με τις ζωές των πολιτών.Έχει αναγάγει την πανδημία σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, σε όλα λέει όχι, δεν την βρίσκεις πουθενά "ούτε στο σακί ούτε στο σακούλι" που λέει ο λαός μας. Ο μοναδικός στόχος της φτάνει στα όρια της πολιτικής ανεπάρκειας. Καμμία πρόταση, καμμία ευθύνη, μέχρι τώρα φώναζαν για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τώρα τους έπιασε ο πόνος για τα 100 ευρώ πρόστιμο, το μόνο που κάνουν η χυδαία αντιπολίτευση.

1 σχόλιο: