Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών

Εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις να μεταφέρουν με οχήματα 7 αλλοδαπούς.
 
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις σε περιοχές του Κιλκίς, τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 
Στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, συνελήφθησαν χθες (25 Ιανουαρίου 2022) το πρωί 2 αλλοδαποί άνδρες, για διακίνηση 4 μη νόμιμων αλλοδαπών.
 
Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα, ένα από τα οποία λειτουργούσε ως προπομπός, για να ειδοποιήσει σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, εντοπίσθηκαν σε περιοχή του Κιλκίς, να αποβιβάζουν από το ένα όχημα τους 4 αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
 
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, καθώς και χρηματικό ποσό 100 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη σήμερα (26 Ιανουαρίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.
 
Ειδικότερα, εντοπίσθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει σε όχημα, 3 αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου.
 
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του ημεδαπού.
 
Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.
 
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου