Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

15 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου - Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΠΚΜ Μ. Δερμεντζοπούλου στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο»

         Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά  για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες. Αφορά μία παγκόσμια εκστρατεία συνεργασίας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον παιδικό καρκίνο και την έκφραση υποστήριξης στα παιδιά και τους εφήβους με καρκίνο, στους επιζώντες και τις οικογένειές τους.

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 400.000 παιδιά και έφηβοι κάτω των 20 ετών διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Κάθε παιδί που χάνεται είναι ένα αναντικατάστατο κομμάτι του μέλλοντος. Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό ίασης της ασθένειας στις ανεπτυγμένες χώρες αγγίζει το 80%. Ο στόχος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για τον Παιδικό Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  είναι να εξαλείψει κάθε πόνο και ταλαιπωρία των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο και να επιτύχει τουλάχιστον 60% επιβίωση για όλα τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο σε όλο τον κόσμο έως το 2030.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συμμετείχε σε δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα. Η Αντιπεριφέρειαρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα- Μαρία Δερμεντζοπούλου επισκέφτηκε το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», τμήμα που εξυπηρετεί όλη την Βόρεια Ελλάδα με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα νοσηλείας για τα παιδιά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της,  η κ. Δερμεντζοπούλου συνομίλησε με τον Διοικητή του Γ.Ν.Θ. “Ιπποκράτειο” κ. Νικόλαο Αντωνάκη, τον Υποδιοικητή κ. Γεώργιο Ταρασίδη, την Υποδιοικήτρια κ. Σαντρίνα Τιτοπούλου και τη Διευθύντρια της  Κλινικής κ. Ευγενία Παπακωνσταντίνου.

Η Αντιπεριφερειάρχης  προσέφερε  δώρα για όλα τα παιδιά και δήλωσε τα εξής: “ Η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσπαθεί ώστε να γίνει όλο και μεγαλύτερη η ανθρώπινη αλυσίδα που αγκαλιάζει τα παιδιά με καρκίνο και χαιρόμαστε πραγματικά όταν βλέπουμε ότι συστρατεύονται στο πλευρό μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι που στηρίζουν το έργο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση που μας φιλοξένησε σήμερα και αγκάλιασε την σημερινή μας δράση και φυσικά θέλω να συγχαρώ όλη την παιδοογκολογική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου για τις υψηλές σε επίπεδο υπηρεσίες που παρέχει στα παιδιά, αλλά και στους γονείς, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει έμπρακτα αρωγός στο έργο σας”.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου