Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

«Έφυγε» ο πρόεδρος της ΠΕΑΕ - ΔΣΕ Πέλλας Αλέκος Συμεωνίδης

   
Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του σ. Αλέκου Συμεωνίδη, προέδρου του Παραρτήματος Πέλλας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και των Φίλων & Απογόνων ( ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ  Πέλλας ). 

      Στην κηδεία του παραβρέθηκαν και τον αποχαιρέτισαν, η οικογένειά του, συγγενείς,

φίλοι της οικογένειας από το Ριζάρι – Έδεσσας  και πολυμελής Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας με τον Γραμματέα της σ. Καλαϊτζή Μιχάλη & της Κ.Ο.Β. Έδεσσας του ΚΚΕ .

      Από μέρους της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ τον «αποχαιρέτισε» ο σ. Φουνταλής Μιχάλης.

      Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους οικείους του. Θα το θυμόμαστε πάντα.                                                                                          

     Ο σ.Αλέκος Συμεωνίδης γεννήθηκε στο Ριζάρι – Έδεσσας το 1935, παιδί αγροτικής οικογένειας προσφύγων του Πόντου. Αγρότης δενδροκαλλιεργητής στον επαγγελματικό του βίο για τη επιβίωση της οικογένειά του.

     Η οικογένεια του στην Κατοχή δοσμένη συνολικά στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές με τον ΕΛΑΣ και στη συνέχεια με το ΔΣΕ.

     Ο ίδιος συνεχιστής και ταυτισμένος ιδεολογικοπολιτικά με την επιλογή της οικογένειά του, βρέθηκε κυνηγημένος από το εκδικητικό μετεμφυλιακό κράτος, που τον «τίμησε» με μακρόχρονη εξορία στη Δικτατορία στα ξερονήσια  Γυάρο και Λέρο.

     Ο σ.Αλέκος Συμεωνίδης εντάχθηκε στο Κόμμα μετά τη δικτατορία και συμμετείχε ενεργά στη ζωή και τη δράση της Κ.Ο.Β. Έδεσσας μέχρι και το θάνατό του, συνεισφέροντας σ’αυτή σαν απλό μέλος και στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έλλειψε από καμιά εκλογική μάχη με τα ψηφοδέλτια του Κόμματος στο Δήμο Έδεσσας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας.  

     Πολύ σημαντική ήταν για πολλά χρόνια η συμβολή του στη λειτουργία και τη δράση της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Απογόνων & Φίλων της Εθνικής Αντίστασης & του ΔΣΕ στη Πέλλα συμμετέχοντας στο Δ.Σ. στην αρχή και σαν πρόεδρος αυτής στη συνέχεια.


                                                                                                         Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου