Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ομιλία Δ. Σταμενίτη για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (16.02.2022) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση».

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Βουλευτής υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην αντιπολίτευση και στη στείρα αντιπολιτευτική στάση που τηρεί απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση και κάθε πρωτοβουλία εκσυγχρονισμού του κράτους και του δημόσιου τομέα. Συγκεκριμένα τόνισε: «Σκεπτόμενος τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης όλο αυτό το διάστημα που συζητείται το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ καταλήγω μόνο σε ένα συμπέρασμα: η πολιτική αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχει λάβει πια υπαρξιακό χαρακτήρα για την αξιωματική αντιπολίτευση. Γιατί σε μια Ελλάδα που αλλάζει, σε μια Ελλάδα μου εκσυγχρονίζεται και μεταρρυθμίζεται, που αφήνει πίσω τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2010, που δε λυγίζει ούτε εκτροχιάζεται μπροστά σε εξωγενείς κρίσεις, αποδεικνύεται ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια αντικείμενο. Είναι φανερό ότι προτιμάτε την αναταραχή από την πρόοδο, ότι προτιμάτε τις κρίσεις από τις μεταρρυθμίσεις. Και για ακόμη μια φορά το επιβεβαιώνετε με τη στάση σας απέναντι σε μια νέα και αναγκαία μεταρρύθμιση».

Αναλύοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου και σχολιάζοντας τη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις του εισάγουν βαθιές οργανωτικές και διοικητικές τομές με στόχο τη δημιουργία ενός Οργανισμού πιο ευέλικτου, αποτελεσματικότερου και με ταχύτητα στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων. Βήματα που, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, θα ολοκληρώσουν τη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του ΕΦΚΑ και θα συμβάλλουν στην οριστική αντιμετώπιση προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, οικοδομώντας έτσι μια σχέση εμπιστοσύνης αλλά και συνεργασίας μεταξύ της κοινωνίας και του Οργανισμού.

Κλείνοντας την ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο ρυθμίσεις που όπως σημείωσε αποκρυσταλλώνουν την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία του πραγματικού κοινωνικού κράτους αλλά και τη θέση ότι το Δημόσιο πρέπει να λύνει τα προβλήματα των πολιτών και όχι να τα δημιουργεί. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη ρύθμιση που προβλέπει άδεια 10 ημερών μετ’ αποδοχών στους γονείς για σπάνια νοσήματα των παιδιών, μια άδεια που έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και δίνεται επιπλέον της άδειας νόσησης τέκνου και της άδειας φροντιστή, και στη

ρύθμιση για χορήγηση της ασφαλιστικής ενημερότητας ακόμη και με οφειλές έως 100 ευρώ.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση του Βουλευτή Πέλλας: Δ. Σταμενίτης _ Εκσυγχρονισμός ΕΦΚΑ _ 16.02.2022 - YouTube


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου