Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Συναντήσεις του Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη με τους παραγωγούς που επλήγησαν από τους ισχυρούς ανέμους

 

Στην περιοχή της Αλμωπίας βρέθηκε σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, η οποία χτυπήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους της περασμένης Τρίτης.

Ειδικότερα ο Βουλευτής επισκέφθηκε

τις Τοπικές Κοινότητες Μεγαπλατάνου, Πιπεριάς, Πολυκάρπης και Τσάκων Αλμωπίας, όπου συζήτησε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών σπαραγγιού για τα δεδομένα που δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι στην καλλιέργεια ενώ ο ίδιος από την πλευρά του τους ενημέρωσε αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όπως ανέφερε, ήδη έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον νέο Υπουργό Αγροτικής και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, ζητώντας την ενεργοποίηση του μηχανισμού αποζημιώσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis) προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα θερμικά νάιλον, οι οποίες κατ’ επέκτασιν έχουν επιπτώσεις και στο ριζικό σύστημα. Όσον αφορά τις αγροτικές αποθήκες που υπέστησαν καταστροφές, ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι σε επικοινωνία του με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ πληροφορήθηκε ότι θα υπάρξει αποζημίωση για τις νόμιμες αποθήκες μέσω του προγράμματος ΚΟΕ.

Επιπρόσθετα, σε συνεννόηση με το Δήμο Αλμωπίας θα συνταχθεί έκθεση των ζημιών στις υποδομές του Δήμου με σκοπό να κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Βουλευτής τόνισε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα. Τέλος, ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε σχετικά με την επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Τριαντόπουλο, από τον οποίο ζήτησε τη συνολική εκτίμηση της κατάστασης, την καταγραφή όλων των προβλημάτων και την επιχορήγηση μέσω του ταμείου κρατικής αρωγής.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται πάντα στο πλευρό των παραγωγών όταν εμφανίζονται έκτακτες καταστάσεις, βρίσκοντας τρόπο να στηρίξει τις καλλιέργειες και να αναπληρώσει τις απώλειες στο εισόδημα. Επισήμανε δε ότι η θεσμοθέτηση του ταμείου κρατικής αρωγής έχει δώσει τη δυνατότητα να αποζημιώνονται φορείς αλλά και φυσικά πρόσωπα για καταστροφές από ακραία φυσικά φαινόμενα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου