Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση της Τομ.Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ για τους βιοπαλαιστές αγρότες

 

Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό και χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, που καθημερινά δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης μέσα σε αντίξοες συνθήκες παραγωγής που τις διαμορφώνει το υψηλό κόστος παραγωγής (φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαιο, ρεύμα κλπ.). Οι ανατιμήσεις στα λιπάσματα αγγίζουν το 40%, στις ζωοτροφές το 50%, στο ηλεκτρικό ρεύμα το 100%, στα καύσιμα 20%, κλπ.  Παράλληλα αντιμετωπίζουν τη ληστεία του μόχθου τους από εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες και το αστικό κράτος, αλλά και τις αθρόες εισαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που επιβάλλει η ΕΕ.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και πρόσφατα τρεις τροπολογίες, που αφορούσαν την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα. Με τις τροπολογίες όμως αυτές να μην ψηφίζονται ούτε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ούτε και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που έχουν ως φάρο την ΚΑΠ της ΕΕ, αφού αυτά τα μέτρα δεν "χωράνε" στην πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΚΑΠ και την ΕΕ.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, συνειδητά παραπλανούν τον αγροτόκοσμο για τον πραγματικό χαρακτήρα της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται.

  • Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, έχει αποκλειστικούς αποδέκτες, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όπως αντίστοιχα οι όποιες ενισχύσεις δόθηκαν εν μέσω πανδημίας, αφορούσαν κύρια τους μεταποιητές και όχι τους πληττόμενους παραγωγούς.
  • Η ¨πράσινη ανάπτυξη¨, που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαλώνουν ποιος θα την υλοποιήσει ταχύτερα, οδήγησε στην τεράστια αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Για τον αναχρονιστικό, αντιεπιστημονικό και άδικο  κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει στο 100% καλύπτοντας το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από κάθε αίτιο και νόσο, έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η ΟΡΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Μόνο ο ενιαίος πανελλαδικός συντονισμός πάλης με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η κοινή δράση μαζί με τους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα πόλης ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, στο κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις που στηρίζουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών μπορεί να δώσει ανάσες φέρνοντας νέες κατακτήσεις καθώς είναι ο δρόμος που δίνει πραγματική διέξοδο και όχι οι λογικές της αναμονής μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές και των λύσεων από πάνω. Έτσι εξάλλου κατακτήθηκε το αφορολόγητο για όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους και τίποτα δεν χάρισε καμία κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ, δίνει και θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς για να νικήσουν τα μπλόκα.

Υπάρχει ελπίδα λαϊκής ευημερίας! Η μοναδική ουσιαστική και ολοκληρωμένη απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων για την αγροτική παραγωγή. Να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής που θα οδηγήσει σε μια διαφορετική αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης με τους εργαζόμενους και το λαό να κάνουν κουμάντο, να έχουν αυτοί στα χέρια τους την εξουσία. Μια οικονομία που θα λειτουργεί σχεδιασμένα για την ικανοποίηση των λαϊκών κοινωνικών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ!.

 

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου