Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Νίκη ΠΟΖΙΔΟΥ : Έχασαν τον προσανατολισμό τους καταρρέουν…

 Πριν από λίγες μέρες ο Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι ένα συνταγματικό όπλο που εφαρμόζει ενίοτε η αντιπολίτευση όταν υπάρχει προοπτική να ρίξεις τη κυβέρνηση, είτε για εθνικούς λόγους, είτε για αμφισβήτηση της δεδηλωμένης.
Φυσικα καμμιά από τις περιπτώσεις αυτές δεν ήταν στην παρούσα συγκυρία. Ήταν απλά ένας τυχοδιωκτικός τρόπος του σύριζα να ξεφύγει από την κατάρρευση που έχει περιέλθει ζητώντας μάλιστα και πρόωρες εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν να χάνει 10 και 12 μονάδες από όσο είχε πάρει στις εκλογές του 2019, γεγονός πρωτάκουστο στην πολιτική ζωή του τόπου μας μετά το 1974 γιατί, οι πολίτες θυμούνται:✔️Θυμούνται τα ψέματα.✔️Θυμούνται την προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης.✔️Θυμούνται τον Καλογρίτσας, τα βοσκοτόπια και την προσπάθεια για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες σε ημέτερους.✔️Θυμούνται το ‘’οι μετανάστες λιάζονται’’✔️Θυμούνται την παραχώρηση γλώσσας και εθνικότητας στους βόρειους γείτονες μας.✔️Θυμούνται το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους και τον Παπαγγελόπουλο.✔️Θυμούνται τον Τσίπρα να θέλει να ελέγξει κομματικά τους αρμούς εξουσίας του κράτους.✔️Θυμούνται τον Πολάκη κάθε μέρα που θα χώνει τρία μέτρα κάτω από τη γη όσους γράφουν κάτι που δεν του αρέσει και επίσης, να ζητά από τους πολιτικούς του αντιπάλους να πάνε στη βουλή με τσίγκινα σωβρακάκια.✔️Θυμούνται ακόμη οι πολίτες το θαυμασμό του Τσιπρα για το Μαδούρο.
Σήμερα ξέρουμε όλοι την ολοκληρωτική αντίληψη του Σύριζα προς στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία και την μεσαίας τάξης, είναι εμφανής.
Ξέρουμε ότι αυτό το ολοκληρωτικό κόμμα βασίζεται στο ψέμα και στη λογική "φεύγει η τρόικα με ένα άρθρο και ένα νόμο" και υπέγραψαν ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο.
Ουδείς σεβασμός στην ιστορία, θεσμούς,θρησκεία και βουλή. Πρώτη φορά ο αψύς Πολάκης κάνοντας χυδαίο ακτιβισμό έκανε κατάληψη στο βήμα της βουλής.
Με όλα αυτά και τόσα ακόμη τι πίστευε ο Τσίπρας ότι θα ρίξει τη κυβέρνηση; Δυστυχώς για αυτόν, άλλους φόβους έχει,
όπως: την αμφισβήτηση του, εντός Σύριζα, την δημοσκοπική του εικόνα, αλλά και τις διαρροές προς τον ΠΑΣΟΚ το οποίο βεβαίως στην πρώτη ουσιαστικά απόφαση του νέου του αρχηγού, μας έπεισε πόσο βαθύ ΠΑΣΟΚ παλαιό κομματικό παραμένει. Ψήφισε την πρόταση μομφής του Τσίπρα να πέσει η κυβέρνηση αλλά όχι εκλογές δηλαδή φάσκοντας και αντιφάσκοντας. Δυστυχώς φαίνεται ότι η Ευρώπη δεν ανοίγει σε όλους τα μυαλά. Ειδικά στα στελέχη του κομματικού σωλήνα.
Εκλογές θα γίνουν όταν συνταγματικά έλθει ο χρόνος τους και πρωθυπουργός θα είναι ξανά ο Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου