Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Σίμο Κεδίκογλου για την Κτηνοτροφία

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σ. Κεδίκογλου, με τον οποίο και συζήτησαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες κτηνοτρόφους, καθώς και τις λεπτομέρειες για το νέο καθεστώς συνδεδεμένων ενισχύσεων στην κτηνοτροφία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το διεθνές κύμα ακρίβειας που πλήττει και τη χώρα μας, καθώς ο Βουλευτής μετέφερε στον Υφυπουργό την αγωνία

των κτηνοτρόφων της Πέλλας που βλέπουν το κόστος παραγωγής τους να εκτοξεύεται, αφού τόσο οι ζωοτροφές, όσο και η ενέργεια και τα υπόλοιπα έξοδα δεν σταματούν την ανοδική πορεία των τιμών τους.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια στήριξης του κλάδου, εντός των κοινοτικών κανονισμών, ώστε «να διαφυλάξουμε πρωτίστως το πλεονέκτημά μας ως χώρα, που δεν είναι άλλο από την ποιότητα των προϊόντων μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο Βουλευτής υποστήριξε πως η συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη επιμέλειας, με αποτέλεσμα η ποιότητα της παραγωγής να μην είναι η συνηθισμένη και οι συνέπειες μακροπρόθεσμα να είναι δύσκολα αναστρέψιμες.

Ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου για στήριξη των κτηνοτρόφων με επιδότηση ύψους 7% επί του τζίρου του πρώτου τριμήνου 2022 είναι μια ενθαρρυντική εξέλιξη, ωστόσο θα πρέπει από τώρα να εξεταστεί η προοπτική και οι δυνατότητες επέκτασης του μέτρου.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή πως βούληση της Κυβέρνησης είναι η πραγματική στήριξη του κλάδου, στο μέγιστο βαθμό που αυτό είναι εφικτό εντός των κοινοτικών πλαισίων, απέναντι σε ένα πρωτοφανές διεθνές φαινόμενο. Ο κ. Κεδίκογλου έδειξε ότι γνωρίζει καλά πως ο Έλληνας κτηνοτρόφος πλήττεται εδώ και χρόνια, αλλά ειδικά το τελευταίο έτος η πίεση είναι μεγαλύτερη. Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως η κτηνοτροφία είναι ένας κλάδος ύψιστης σημασίας για την ελληνική οικονομία και πως πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προσοχή ώστε να μην χαθεί η δυναμική της.

3 σχόλια:

  1. ΤΩPA AN TOY TA ΠΩ ΘA MOY ΠOYN TA EΞAΠTEPYΓA TOY OTI ΛEΩ KAKIEΣ, EIMAI BAΛTOΣ KΛΠ. MIA ΣKETH EKΘEΣH IΔEΩN ME TA ΓNΩΣTA XIΛIOEIΠΩMENA. OΛA ΓIA THN ANAPTHΣH THΣ ΦΩTOΓPAΦIAΣ. EΓINE TO ΠAPTI ΣTHN IΣTOPIA TOY , IΣTPAΓKAM ,ΠΩΣ TA ΛENE KAI OI TAΛIMΠAN NA TON EΠIBPABEYOYN. AYTH EINAI H ΠOΛITIKH THΣ NEAΣ ΠAPOYΣIAΣ. ΦATE MATIA ΨAPIA KAI KOIΛIA ΠEPIΔPOMO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά τα λέει. Για το 7%, λες και δεν το ξέρουμε. Ο Κεδικογλου έδειξε ότι γνωρίζει...
    Επρεπε να πάει ο Λάκης για να μας το πει. Οι δύο άνδρες συμφωνησαν για φαντάσου να μην συμφωνούσαν. Θα χανόταν η δυναμική της. Εκθεσαρα για την φωτογραφαρα. Τι κάνει το μεθύσι. XAXAXA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή