Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Συνάντηση Σταμενίτη με την Αναπ. Υπουργό Υγείας για θέματα των Νοσοκομείων Πέλλας

Για θέματα των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας αλλά και του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης και του ΕΚΑΒ Έδεσσας συναντήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα.

Ειδικότερα συζητήθηκε το ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού μέσα από τον επερχόμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Υγείας που θα αφορά ιατρικό

και νοσηλευτικό προσωπικό. Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης επανάφερε το αίτημα που έχει καταθέσει και στο παρελθόν για πρόβλεψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων, ιατρών και νοσηλευτών, στα δύο Νοσοκομεία του Νομού Πέλλας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σταμενίτης συζήτησε και το ζήτημα του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ένα θέμα που ο ίδιος ανέδειξε θέτοντας το στην Υπουργό σε προηγούμενη συνάντηση τους, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για την επίλυση του. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού που υπάρχει σήμερα στο τμήμα και αναμένεται να ενταθεί με την προγραμματισμένη άδεια ιατρού το επόμενο διάστημα. Η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Γκαγκα ενημέρωσε ότι το πρόβλημα σχεδιάζεται να αντιμετωπιστεί, προσωρινά, μέσα από τη συνεργασία ενός ή δυο ιδιωτών ιατρών αλλά και με τη μετακίνηση, για όσο χρειαστεί, ειδικού ιατρού από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε και την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης με σκοπό τις εργασίες επισκευής, συντήρησης και ανανέωσης των χώρων υγιεινής για το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης αλλά και για το χώρο του ΕΚΑΒ Έδεσσας. Η κ. Γκάγκα απάντησε ότι θα εξεταστεί το ζήτημα από τις υπηρεσίες και σύντομα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

1 σχόλιο:

  1. ΑX BPE ΔIONYΣH ΠOΣEΣ ΦOPEΣ ΠHΓEΣ. KAI ΠOΣEΣ ΦOPEΣ EΠANAΛAMBANEIΣ TA IΔIA. XAPA ΣTO KOYPAΓIO ΣOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή