Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Aνετη νίκη του Βίκτωρ Ορμπάν στην Ουγγαρία ΄΄ ΠΡΩΤΑ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΄΄ !!!

 


Ο Βίκτορ ‘Ορμπαν κέρδισε την τέταρτη θητεία του στην πρωθυπουργία της Ουγγαρίας, πιο εύκολα από όσο αναμενόταν. Σε ηλικία 58 ετών ο ‘Ορμπαν ήταν για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια ενωμένη αντιπολίτευση

.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μια δύσκολη μάχη, αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν εύκολη νίκη για τον απερχόμενο πρωθυπουργό: το κόμμα του ‘Ορμπαν, το Fidesz, συγκέντρωνε το 53,35% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 93% των ψηφοδελτίων, έναντι 34,75% για την αντιπολίτευση, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Γραφείο. Το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι το Fidesz θα διατηρήσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στο κοινοβούλιο.

«Σημειώσαμε μια εκπληκτική νίκη, μια νίκη τόσο μεγάλη που αναμφίβολα μπορούν να τη δουν από το φεγγάρι και σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρα από τις Βρυξέλλες», δήλωσε ένας χαμογελαστός ‘Ορμπαν, ο οποίος συχνά έρχεται σε αντιπαράθεση με την ΕΕ.

«Υπερασπιστήκαμε την κυριαρχία και την ελευθερία της Ουγγαρίας», πρόσθεσε. Άλλη έκπληξη των εκλογών, το νέο ακροδεξιό κόμμα Mi Hazank ξεπέρασε το όριο του 5% και κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου