Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Σταμενίτης: «Έγκριση κονδυλίων για επισκευή των οδικών δικτύων προς το χιονοδρομικό από Έδεσσα και Αριδαία»

Την έγκριση χρηματοδότησης, 500.000 και 400.000 ευρώ αντίστοιχα στους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας, υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για αιτήματα που είχαν καταθέσει οι εν λόγω Δήμοι τον περασμένο Φεβρουάριο και αφορούν την επισκευή των δρόμων που οδηγούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας – Καϊμακτσαλαν από την Έδεσσα και την Αριδαία.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης, σε συνεργασία με τους Δημάρχους είχε παρουσιάσει στον Υπουργό κ. Καραμανλή την υφιστάμενη κατάσταση των οδικών δικτύων που οδηγούν στο χιονοδρομικό, αναδεικνύοντας την ανάγκη που υπάρχει για συγκεκριμένες παρεμβάσεις με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών που παρουσιάζουν.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο κ. Σταμενίτης τόνισε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των δύο Δημάρχων κ. Γιάννου και κ. Μπάτση. Η έγκριση της χρηματοδότησης για ανακατασκευή των οδικών δικτύων που οδηγούν προς το χιονοδρομικό κέντρο είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται σε κάθε χειμερινή τουριστική σεζόν στην πρόσβαση των επισκεπτών είτε από Έδεσσα, είτε από την πόλη της Αριδαίας και του Λουτρακίου, λόγω των συνεχών αποκλεισμών του οδικού δικτύου εξαιτίας της κακής κατάστασης της ασφάλτου (καθιζήσεις σε αρκετά σημεία). Συνεχίζουμε σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές τις παρεμβάσεις ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές και να αλλάξουμε τη συνολική εικόνα του τόπου μας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου