Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Λάκης Βασιλειάδης: Ερώτηση Βουλευτών ΝΔ για έγκριση των επιλαχόντων των Σχεδίων Βελτίωσης

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνυπέγραψε μαζί με έξι ακόμα Βουλευτές της συμπολίτευσης Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την οποία ανοίγει το θέμα της έγκρισης και των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης.

Οι Βουλευτές Πέλλας Λάκης

Βασιλειάδης, Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, Φθιώτιδας Γεώργιος Κοτρωνιάς, Τρικάλων Αθανάσιος Λιούτας και Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος τονίζουν το μεγάλο ενδιαφέρον για το σχετικό υπομέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ζητούν την έγκριση όλων των αιτήσεων χρηματοδότησης, ειδικότερα σε μια συγκυρία με φαινόμενα ακρίβειας.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: Δυνατότητα εισαγωγής όλων των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης

Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. H ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, η προστασία του περιβάλλοντος με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η τόνωση του γεωργικού εισοδήματος με τη συνολικότερη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και η προστασία των αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γης αποτελούν τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης μας όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.  

Το Υπομέτρο 4.1.1: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» του ΠΑΑ 2014-2020 το οποίο προκηρύχθηκε 20.12.2017, είχε ως στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά όλους τους αγρότες προκείμενου να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους αλλά και τις συνθήκες εργασίας τους. Επιπλέον, με την αναφερόμενη δράση επιδιωκόταν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η επίτευξη της βελτίωσης του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή.

Η ζήτηση για το συγκεκριμένο υπομέτρο ήταν αρκετά μεγάλη καθώς παρόμοια δράση είχε αρκετά χρόνια να υλοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταθέσουν αίτηση για ένταξη περισσότεροι από όσοι είχαν προβλεφθεί με βάση την αρχική χρηματοδότηση της δράσης. Έτσι, αρκετοί από τους ενδιαφερομένους δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην παρούσα δράση ενώ πληρούσαν όλα τα απαραίτητα κριτήρια και βρίσκονται στις λίστες των επιλαχόντων.  

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Αν αναλογισθούμε την πρόσφατη κρίση ακρίβειας την οποία αντιμετωπίζουμε όλοι μας και η οποία πλήττει σημαντικά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, προτίθεστε να δημιουργήσετε το θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης καθώς πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια νέα πρόσκληση;»

3 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΛΑΚΗ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠOIEΣ ΦIΛE MOY EINAI OI ΠPOTAΣEIΣ;
  KAI ΛEΣ KAI MΠPABO. OTI O ΠPΩTOΓENHΣ TOMEAΣ AΠOTEΛEI ΠYΛΩNA ANAΠTYΞHΣ MΠΛA MΠΛA.. KAI OTI TO YΠOMETPO 4.1.1, ΘA ΣYMBAΛEI ΣTHN ANTAΓΩNIΣTIKOTHTA, ΓΛOY, ΓΛOY.. KAI OTI TO YΠOMETPO EXEI ZHTHΣH MEΓAΛH. E ' KAI. XIΛIOEIΠOMENA . TO ΘEMA TA EINAI ΛEΦTA . NA ΠANE EKEI NA TA ΔIEKΔIKHΣOYN. MΠOPOYN;
  EXOYN KAKKAΛA; OΛA TA AΛΛA NA 'XAME NA ΛEΓAME!!!
  ΓIA MΠPABO , ΓIA ΛAIK KAI ΦΩTO. XOPTAΣAME AΠO AYTA ,
  ΛOΓIA KAI EPΩTHΣEIΣ .
  KAI O ΛAKHΣ ΣΠEΣIAΛIΣTAΣ EINAI Σ'AYTA. ΠPAΞEIΣ ΘEΛOYME.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΚΕΡΚΙΔΑ ... ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ..ΑΣΕ ...

   Διαγραφή