Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Η δικαιοσύνη μπορει να είναι τυφλή ,αλλά οταν θελει βλέπει !!! Αθωώθηκε για φόνο που δεν έκανε 91 χρόνια μετά την εκτέλεσή του

 Είχε καταδικαστεί σε θάνατο και εκτελέστηκε σε ηλικία 16 ετών για φόνο: 91 χρόνια αργότερα, δικαστήριο της Πενσιλβάνια, στις ανατολικές ΗΠΑ, αναγνώρισε αυτήν την εβδομάδα την αθωότητα του Αλεξάντερ Μακ Κλέι Ουίλιαμς, αποδίδοντας δικαιοσύνη σε αυτόν τον Αφροαμερικανό και τη μοναδική του αδελφή που ζει και είναι 92 ετών.Είμαι απλά ικανοποιημένη που αυτό τελειώνει όπως θα έπρεπε να είχε αρχίσει", δήλωσε η Σούσι Ουίλιαμς-Κάρτερ, η αδελφή του εφήβου, την οποία επικαλείται σήμερα η εφημερίδα The Philadelphia Inquirer. "Ξέραμε ότι ήταν αθώος, τώρα θέλουμε να το ξέρει όλος ο κόσμος".

"Δεν μπορούμε να ξαναγράψουμε την Ιστορία. Όμως όταν μπορεί να αποδοθεί η δικαιοσύνη αναγνωρίζοντας δημόσια ένα τέτοιο λάθος, εμείς πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία", δήλωσε από την πλευρά του ο εισαγγελέας της κομητείας του Ντέλαγουερ, στην Πενσιλβάνια, Τζακ Στολστέιμερ.

Ο εισαγγελέας ανέφερε τα παραπάνω σε ανακοίνωση μετά τη δημοσιοποίηση τη Δευτέρα της αθωωτικής απόφασης από δικαστή της κομητείας, υπέρ του Αλεξάντρ Μακ Κλέι Ουίλιαμς, έπειτα από χρόνια διαδικασίας.

Λευκοί ένορκοι

"Η απόφαση αυτή είναι η αναγνώριση ότι οι κατηγορίες σε βάρος του δεν θα έπρεπε να είχαν απαγγελθεί ποτέ", πρόσθεσε ο εισαγγελέας, υπενθυμίζοντας ότι ο έφηβος, που θανατώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1931, έμεινε στην ιστορία της Πολιτείας ως το νεότερο αγόρι που εκτελέστηκε αφού του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου