Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Νέες ενέργειες Λάκη Βασιλειάδη αναφορικά με τις ζημιές από τη βροχόπτωση

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε εχθές εκ νέου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο, στον οποίο και μετέφερε την εικόνα που αποκόμισε από τη μικρή περιοδεία του σε πληγείσες περιοχές και Τοπικές Κοινότητες της Πέλλας.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Λυκουρέντζος τον Βουλευτή, αναφορικά με τις καλλιέργειες κερασιών οι οποίες καλύπτονται

από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, έχουν σταλεί κλιμάκια που διενεργούν επισημάνσεις, έχουν ξεκινήσει οι αναγγελίες, καθώς και κάποιες δηλώσεις ζημιάς.

Επιπλέον όμως υπάρχει ζήτημα και με ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο ακριβώς πριν τη συγκομιδή, με όλα τα έξοδα ήδη πληρωμένα από τους παραγωγούς. Τα τελευταία χρόνια και σε παρόμοια φαινόμενα βροχόπτωσης, αντίστοιχες ποικιλίες είχαν μείνει εκτός αποζημιώσεων.

Ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την εικόνα εκτεταμένων ζημιών στις καλλιέργειες που διαπίστωσε ο ίδιος και ζήτησε να αποζημιωθούν και αυτές δίκαια και έγκαιρα. Την ίδια εικόνα μετέφερε και σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Βουλευτής είναι πως καμία ζημιά δεν πρέπει να μείνει χωρίς αποζημίωση, δίκαια. Όπως τόνισε, πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα που προκύπτει τα τελευταία χρόνια με το ζημιογόνο αίτιο της βροχόπτωσης σε αντίστοιχα προϊόντα τα οποία δεν αποζημιώθηκαν όπως θα έπρεπε, με χαρακτηριστική περίπτωση τα φαινόμενα του 2017. Ανέφερε πως είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε συχνά πλέον, με τις ζημιές στα προϊόντα να είναι άμεσες και εκτεταμένες. Άλλωστε, σχολίασε, ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ χρήζει και αποσαφήνισης και επικαιροποίησης στα ολοένα και συχνότερα φαινόμενα που οφείλονται στην αλλαγή του κλίματος.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε πως θα συνεχίσει να επισκέπτεται Τοπικές Κοινότητες και αγροκτήματα, όπως έκανε από την πρώτη μέρα, και θα παρακολουθεί στενά το θέμα, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους, και πως αυτή η Κυβέρνηση έχει δείξει πολλές φορές ότι αντιλαμβάνεται ουσιαστικά αυτά τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και προβαίνει σε αποτελεσματικές ενέργειες.

1 σχόλιο:

  1. EINAI ΣAN TIΣ ENEPΓEIEΣ ΓIA TO ΠPOANΘIKO ΣTAΔIO.
    ΠOY KAΘE MHNA ENEPΓOYΣE ΓIA ΠPOKATABOΛEΣ KAI EΞOΦΛHΣH KAI KAΘE MHNA TIΠOTA.
    ΔEKA ΠENTE MHNEΣ AΠΛHPΩTOI KAI AYTOΣ ENEPΓEI
    ΠOΛY KAΛOΣ ΣTIΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή