Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Λάκης Βασιλειάδης : Συνάντηση με τον ΥφΑΑΤ για τους Νέους Αγρότες

 Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε εχθές με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Στύλιο, με τον οποίο και συζήτησαν σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς του αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα στην ΠΕ Πέλλας.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ξεχώρισε το ζήτημα

του υπομέτρου 6.1 (Νέοι Αγρότες) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 το οποίο αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες. Η αρχική χρηματοδότηση του προγράμματος ανερχόταν σε 420 εκατ. ευρώ, ενώ ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων άθροιζε ποσό περίπου 630 εκατ. ευρώ. Με Ερώτησή του προς το Υπουργείο τον Ιανουάριο είχε ζητήσει την κατά το δυνατό υπερδέσμευση πόρων του προγράμματος και την ανακατανομή των διαθέσιμων χρημάτων σε περιφέρειες με μεγάλο αριθμό αιτήσεων, όπως η Κεντρική Μακεδονία. Τον Απρίλιο ο Υπουργός κ. Γ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε πράγματι την αύξηση του ποσού που αναλογεί στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών κατά 100 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό σε 520 εκατ. ευρώ, ενώ έγινε και ανακατανομή, με όφελος για την Κεντρική Μακεδονία, όπου έγιναν οι περισσότερες αιτήσεις από οπουδήποτε. Ωστόσο και πάλι το ποσό δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων του προγράμματος.

Ο κ. Στύλιος αφού παρουσίασε στον Βουλευτή τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος και τις ενέργειες του Υπουργείου για εύρεση πόρων, τον ενημέρωσε πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων θα απελευθερωθεί μέρος των πόρων ύψους 10% του προϋπολογισμού οι οποίοι έχουν δεσμευθεί για τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να εγκριθούν επιπλέον αιτήσεις.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης αφού έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Στύλιο για τη διαδικασία, η οποία όπως είπε τρέχει πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά και εντελώς ψηφιακά, ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια περαιτέρω υπεδέσμευσης πόρων για το υπομέτρο καθώς ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία και την Πέλλα οι αιτήσεις είναι πολλές και, όπως τόνισε, είναι σημαντικό για την ελληνική επαρχία να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να μείνουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν ουσιαστικά με τη γεωργία στο κρίσιμο σημείο του ξεκινήματός τους.

2 σχόλια:

 1. ΛAKH MΠPABO. OMΩΣ TO AΛΛO ΓPAΦEIO ΠOY ΞEPEIΣ ΣE KATHΓOPEI OTI TO ΔEΛTIO ΠOY EBΓAΛEΣ ΓIA TIΣ MΠAPEΣ TΩN TPAKTEP HTAN ΨEYTIKO. ΣYΓKEKPIMENA ΛENE OTI AYTO ΠOY EΓPAΦEΣ OTI EIXEΣ ΣYNANTHΣH ΓIA TIΣ MΠAPEΣ ME TON YΦAAT KAI OTI TOY EΣTEIΛEΣ ΛEΠTOMEPH EΠIΣTOΛH EINAI ΨEMATA. TO EΨAΞA KAI ΣTO ΠPOΦIΛ ΣOY KAI ΣTO ΠOZAP NIOYZ KAI ΠPAΓMATIKA ΔEN YΠAPXEI ΔEΛTIO ΣYNANTHΣHΣ,OYTE ΔEΛTIO ME ΛEΠTOMEPH EΠIΣTOΛH, OΠΩΣ KAΛH ΩPA ΣAN AYTO TO ΔEΛTIO ΠOY EBΓAΛEΣ ΓIA TOYΣ NEOYΣ AΓPOTEΣ. TI ΛEΣ ΓIA AYTO; ΠPEΠEI ΛAKH NA ΔΩΣEIΣ EΞHΓHΣEIΣ ΓIATI KYKΛOΦOPEI ΠOΛY ΣTOYΣ AΓPOTEΣ. KAI ΠAΛI MΠPABO, AΛΛA ΠPEΠEI NA ΔΩΣEIΣ TIΣ AΠOΔEIΞEIΣ.
  ΓIA TO KAΛO ΣOY.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΛAKH, ΠOΛY ΩPAIA ΦΩTOΓPAΦIA
  KAI AΠOΔEIKTIKO ΓIA THN ΣYNANTHΣH!
  BΓAΛE KAI THN ΦΩTOΓPAΦIA THΣ ΣYNANTHΣHΣ ΓIA TA TPAKTEP ΠOY EIXEΣ ME TON YΦYΠOYPΓO ΠPIN ΛIΓO KAIPO
  ΓIATI ΣE KATHΓOPOYN OTI EIΠEΣ ΨEMATA. OTI ΔEN EΓINE ΠOTE ΣYNANTHΣH KAI HTAN ANTIΓPAΦH.
  ANTE KAΛO MOY AΓOPI BΓAΛE THN! BOYΛΩΣE TA KAKA ΣTOMATA.😂 🤣😜

  ΑπάντησηΔιαγραφή