Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Στέλιος Πέτσας : Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται καταδικασμένοι βιαστές να είναι εκτός φυλακής

 





«Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τον σάλο που δημιουργήθηκε αναφορικά με την καταδίκη και την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας

στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε, ωστόσο, την αντίθεσή του σε φαινόμενα όπως αυτό στην Επίδαυρο με την ανάρτηση πανό σχετικών με την απόφαση της αποφυλάκισης του γνωστού σκηνοθέτη.

«Θέλει δεν θέλει κανείς, είναι πολιτικό το ζήτημα εφόσον απασχολεί όλη την κοινωνία. Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε δύο ζητήματα. Το ένα είναι το νομικό, το οποίο μπορούν να εξηγήσουν άλλοι αρμόδιοι αλλά να πω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοια αδικήματα, από εκεί και πέρα εφαρμόζεται ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής. Αυτό είναι ξεκάθαρο, όπου και να ρωτήσετε γύρω σας. Τώρα τι ποινή είναι αυτή, είναι άλλο ζήτημα».

Σχολιάζοντας, πάντως, την ανάρτηση πανό σε θεατρικές παραστάσεις, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε τη διαφωνία του λέγοντας: «Το να έχουμε ένα πανό που ξετυλίγεται στην Ακρόπολη, στο Σούνιο, στον Λευκό Πύργο ή στην Επίδαυρο είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια

Οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Κούγια. Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, με δήλωση του μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «δυστυχώς, ένας Υφυπουργός της κυβερνήσεως, όχι εκλεγμένος αλλά διορισμένος, εντελώς άσχετος με τα όσα συνέβησαν στο Δικαστήριο, με τα όσα απεδείχθησαν στο Δικαστήριο, με τα όσα επιβάλουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, αντί να δηλώσει αναρμόδιος, σε πρωινή εκπομπή που δεν γνωρίζω γιατί τον κάλεσαν, αφού με τον τομέα της Δικαιοσύνης είναι παντελώς άσχετος, έκανε μια απαράδεκτη κριτική της δικαστικής αποφάσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποδεικνύοντας ότι είναι επικίνδυνος στο να υπηρετεί τον ελληνικό λαό»

1 σχόλιο:

  1. μπράβο ρε βλαχο ολοι οι αλλοι κρτβονται και φοβουντε να πουνε αλήθειες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή