Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Κατατέθηκε η τροπολογία για την πληρωμή των προανθικών»

φωτογραφία αρχείου
 Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων του παγετού της Άνοιξης 2021 για τις καλλιέργειες που κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του φαινομένου βρίσκονταν στο προανθικό στάδιο.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο της ψήφισης

του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών και άμεσα θα κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, κάτι που αποτελεί δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«Με την κατάθεση της τροπολογίας ολοκληρώνεται η απαιτούμενη νομοθετική διαδικασία για την αποζημίωση των προανθικών, η οποία ομολογουμένως στο σύνολο της παρουσίασε μια καθυστέρηση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι, για πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει ζημιές, οι οποίες δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ προκειμένου να στηριχθούν όλοι οι παραγωγοί ανεξαιρέτως απέναντι στις ολοκληρωτικές συνέπειες που είχε προκαλέσει η εκδήλωση του παγετού της Άνοιξης του 2021.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, έδωσε λύση στα προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη διαδικασία και σήμερα φθάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των αγροτών».

 

Το δελτίο τύπου συνοδεύεται από .

 

1 σχόλιο:

  1. NTPOΠH, NTPOΠH.
    META AΠO 15 MHNEΣ ΘAMAΣ ΔΩΣETE ΠPOKATABOΛEΣ; AΠO EKEI ΠOY EΛEΓEΣ ΘA ΠΛHPΩΘOYME KAΘE MHNA TOΣO AΣXETOΣ EIΣAI.
    MHN EPΘEIΣ ΠPOΣ BEΓOPITIΔA.
    ΣE ΠAPAKAΛΩ ΠOZAP NIOYZ NA KATAΓPAΦEI H NTPOΠH MOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή