Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού

 Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη, με την οποία και συζήτησαν σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα, με έμφαση στην ανάδειξη των πολιτιστικών τοπόσημων της Πέλλας και την προσέλκυση κοινού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενες συναντήσεις του με την Υπουργό, ο Λάκης Βασιλειάδης υποστηρίζει πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί το ιστορικό brand της Πέλλας ως «η Χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη το Υπουργείο, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν αναλάβει δράση ώστε να γίνει η σύνδεση του Μουσείου Πέλλας, του Αρχαιολογικού Χώρου Πέλλας και άλλων προορισμών της Κεντρική Μακεδονίας σε ένα ενιαίο πολιτιστικό-τουριστικό πακέτο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε το ζήτημα της πορείας του έργου ανακατασκευής & συντήρησης του ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών. Η σχετική μελέτη, καθώς και οι συμπληρωματικές τις, αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Στη συνέχεια, η Υπουργός θα εγκρίνει την ένταξη του έργου στις προτάσεις του Υπουργείου για το νέο ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας έχει διαβεβαιώσει τον Λάκη Βασιλειάδη πως η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα μπει στη συνέχεια σε προτεραιότητα, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου για την πόλη των Γιαννιτσών. Ο Βουλευτής χαρακτήρισε σημαντικό να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου, της ΠΚΜ αλλά και όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να αναδειχθούν τα πολιτιστικά στολίδια του τόπου.

Τέλος, η κ. Μενδώνη ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη για το Τέμενος του Ισκεντέρ Μπέη στα Γιαννιτσά (Μεγάλο Τζαμί) το οποίο μεταβιβάστηκε πρόσφατα από την Εθνική Τράπεζα στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στόχος παραμένει η μετατροπή και ανάδειξή του σε πολυχώρο πολιτισμού, όπως είχε ανακοινώσει και σε πρόσφατη επίσκεψή της στα Γιαννιτσά.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τον πλούτο της Πέλλας, ο οποίος περιλαμβάνει την Ιστορία της, τα αρχαία και νεότερα μνημεία της και βεβαίως τη φυσική ομορφιά της, ώστε να προσελκύσει το κοινό που της αξίζει.»

2 σχόλια:

  1. ΛAKH KPATA TO KIΠAPΛIKI. O ΣTAMENITHΣ THN ΔEYTEPA HTAN OΛH MEPA ΣTO KIΛKIΣ ME THN YΠOYPΓO KAI ΣY META AΠO MIA MEPA ΠHΓAINEIΣ NA THN ΔEIΣ , ΓIA NA BΓEIΣ ΦΩTO.
    ΓIA NA ΠEIΣ TI; TA XIΛIOEIΠOMENA; ΛAKH ΠANTA KIMΠAPHΣ KAI OXI OYPAΓOΣ.
    OXI ΦIΛE TETOIA ΔEN ΣE BOHΘANE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛAKH ΠAΛI ΓKAΦA, ΠAΛI ΔEYTEPOΣ META TON ΔIONYΣH. ΓIATI AYTH ΠPEMOYPA ME TIΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή