Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Πάνος Ζαρογουλίδης : Από εδώ και μπρος θα πληρώνουμε + 3,5% ! Ο κορονοιος ήταν βαλσαμο για την οικονομία μας !!!

 

🌿🌾
Η χώρα μας επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Τι αλλάζει ουσιαστικά ;
🌿
Ορισμός ενισχυμένης εποπτείας (Κανονισμός ΕΕ 473/2013): εκκινήθηκε μετα-μνημονιακά το 2018 και αφορούσε την στενότερη παρακολούθηση των οικονομικών δεικτών και των δεσμεύσεων (μεταρρυθμίσεις) που ανέλαβε η χώρας μας από τους θεσμούς και το ΔΝΤ.
Αφορουσε τους παρακάτω τομείς:
🌿
Την δημοσιονομική πολιτική
🌿
Την κοινωνική πρόνοια,
🌿
Την χρηματοπιστωτική σταθερότητα,
🌿
Τις αγορές εργασίας και προϊόντων,
🌿
Την η δημόσια διοίκηση
Η έξοδος δεν αποτελεί διεύρυνση του βαθμού ελευθερίας αλλά μείωση της πίεσης σχετικά με την επαλήθευση ή όχι των στόχων ( νομοθετήματα και αριθμοί)
Το προστατευτικό κέλυφος της ενισχυμένης εποπτείας μας πρόσθεσε μανδυα δημοσιονομικής κανονικότητας ενώ δεν την είχαμε
Η έξοδος από την αυξημένη εποπτεία ήταν προγραμματισμένη μέσα από εξμηνιαίες αξιολογήσεις για τον Αυγ του 2022 και προέβλεπε την αποπληρωμή του 75% των υποχρεώσεων της χώρας προς θεσμούς ενώ αυτοί μας επέστρεφαν τα κέρδη που αποκόμισαν η ΕΚΤ και οι άλλες τράπεζες από τα ομόλογά μας.
Στις μέρες μας : Το χρέος μας είναι 394 δις, με βαχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 64,7 δις τις οποίες μέχρι σήμερα αναχρηματοδοτούσαμε με αρνητικά επιτόκια αλλά από εδώ και μπρος θα πληρώνουμε + 3,5% !
Ο κορονοιος ήταν βαλσαμο για την οικονομία μας !!!

1 σχόλιο:

  1. Παναγιωτη καλα ολα αυτα που μας λες αλλα δυστυχως ο κοσμος ειναι του διμηνου του επιδοματος κηφηνων και απλετης βοϊδοσυνης ... οι ανθρωποι που νοιαζονται το τοπο τους και την πατριδα δεν τους επιλεγουν διοτι θελουν πισογλεντιδες και προδοτες ..Καλο αγωνα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή