Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022,  συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα και τα 13 και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Παγανέλη Αριάδνη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Δεγαίτη Βασιλική, Κυριακόπουλο Γεώργιο, Παπαλεξίου Έφη, Καραθανάση Δημήτρη και Ασημακόπουλο Ανδρέα.
         Συζητήθηκαν οι εξελίξεις, με την αντεργατική επίθεση να εξελίσσεται ιδιαίτερα στα μέτωπα των μισθών και της ακρίβειας, που σφράγισαν και τα αιτήματα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που έγιναν με αφορμή την ΔΕΘ.
         Κατά τη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης όπου έθεσαν τους προβληματισμούς τους για το προωθούμενο σχέδιο νόμου που μετατρέπει την Δ/νση σε ΝΠΔΔ, ζήτημα το οποίο με πρόταση της προέδρου και αποδοχή όλων των μελών του Δ.Σ. τέθηκε για συζήτηση και λήψη απόφασης πριν από όλα τα θέματα.
Μετά τις τοποθετήσεις για όλα τα ζητήματα λήφθηκαν κυρίως οι παρακάτω αποφάσεις:
 
1.    Να οργανώσουμε τον αγώνα για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, επαναφορά των 13ου & 14ου μισθού, λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας. Ενημέρωση και οργάνωση της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην Πανελλαδική Γενική Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 9 Νοέμβρη, όπως ήδη καθορίστηκε.
2.    Διεκδίκηση λύσης στα ζητήματα των μετακινήσεων των υπαλλήλων, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία (χορήγηση «πάγιων οδοιπορικών», αύξηση της αποζημίωσης της τιμής της βενζίνης ανά χιλιόμετρο για όλες τις υπηρεσιακές μας μετακινήσεις) με άμεση νομοθετική ρύθμιση. Πρωτοβουλία για κάλεσμα συντονισμού με άλλες Ομοσπονδίες, που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα.
3.    Απόσυρση του σχεδίου νόμου που κυκλοφορεί για την μετατροπή των Δ/νσεων Λαϊκών Αγορών σε ΝΠΔΔ – Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα. Οργάνωση παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων.
4.    Προώθηση του πλαισίου μας για τη χορήγηση του «εκλογικού επιδόματος».
5.    Ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου Ηλείας για οικονομική Στήριξη για άσκηση ένδικων μέσων.
6.    Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα και συμβολική οικονομική στήριξη.
7.    Πρόταση προς τον πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου για σύγκλισή του το 2ο δεκαήμερο του Οκτώβρη, μία μέρα πριν την Ολομέλεια των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μας.
8.    Έκδοση ανακοίνωσης για την απαράδεκτη απόφασης χρήσης προσωπικού εξοπλισμού των υπαλλήλων για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση των πολιτών.
Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου